Allochtonen blijken meer groente, fruit en vis te eten dan autochtonen. Wie denkt dat de niet-Westerse allochtonen de beste groente en fruiteters zijn komt bedrogen uit. Juist Westerse allochtonen doen het het best.

Het blijkt niet waar dat mannen minder groente eten dan vrouwen. Hoger opgeleiden consumeren meer groente en vis en jongeren zouden daarvoor eigenlijk op 'inburgeringscursus' moeten.

Gemiddeld eten in Nederland woonachtige mensen te weinig groente, fruit en vis. Slechts een kwart van de bevolking haalt de aanbevolen hoeveelheden uit de Richtlijnen Goede Voeding. Allochtonen komen het dichtst in de buurt van de Nederlandse Richtlijnen.

Zulke feiten zijn een greep van de kleine weetjes uit de conclusies van CBS en RIVM op basis van de vandaag gepubliceerde Gezondheidsenquête 2014.

De Gezondheidsraad bereidt op dit moment nieuwe Richtlijnen voor. Deze komen na de zomer uit.

undefined

Herkomst: westerse allochtonen komen uit landen gelegen in Europa (m.u.v. Turkije), Noord-Amerika, Indonesië, Japan of Oceanië (onder meer Australië, Nieuw-Zeeland). Niet westerse allochtonen komen uit Afrika, Azië (m.u.v. Japan en Indonesië), Latijns-Amerika of Turkije.
Dit artikel afdrukken