"Albert Heijn legt een forse opslag op de inhoud van de eerste Allerhande Box", schrijft Distrifood. "De losse ingrediënten zijn zo’n €14 goedkoper dan de complete box."

Distrifood vergeleek de kosten van de eerste Allerhandebox, de maaltijdbox van Albert Heijn, met de prijs van de losse ingrediënten zoals die via de webwinkel van AH te koop zijn. De losse ingrediënten die worden geleverd in een vierpersoons Allerhande Box kosten ruim €35 als ze via de webshop worden besteld. De box voor vier personen komt hoger uit op €49.

'Meer dan alleen ingrediënten'
Distrifood vroeg Albert Heijn het prijsverschil te verklaren. Een woordvoerder legde dat als volgt uit: "De Allerhande Box is meer dan alleen de ingrediënten. Wij verzamelen de boodschappen voor consumenten en met de bijgeleverde recepten geven wij ze inspiratie. Daarnaast zit van elk product exact de juiste hoeveelheid in de box en zitten er producten in die niet in de winkel verkrijgbaar zijn. Bovendien bezorgen we de box gratis."

Distrifood lijkt niet overtuigd door de moeite die €14 waard moet zijn. Het blad schrijft: van de ingrediënten uit de eerste Allerhande Box is er echter slechts één dat niet rechtstreeks te bestellen is: cupjes met soja-gember-sesamdressing. Alle andere producten, in de meeste gevallen zelfs in exact dezelfde verpakkingsgrootte, zijn rechtstreeks te bestellen via AH.nl. Alle recepten zijn eveneens via AH’s website terug te vinden.

Fotocredits: Allerhandebox 1, Albert Heijn
Dit artikel afdrukken