Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Dick wat jij zegt is onzin de dampkring bestaat van nature al voor
78% uit stikstof, dan heeft elke manier van ammoniak reductie toch geen zin?
Overigens het gras wordt er niet beter op door de mindere hoeveelheid stikstof en de hoeveelheid onkruid neemt toe. Overigens zorgt het injecteren en met name het onderwerken slecht voor het bodemleven omdat de rottende massa zuurstof uit de grond onttrekt.
"Ammoniak- en stikstofbeleid onvoldoende effectief",
"Naleving dierenwelzijnsregels kan beter, geringe vooruitgang beleid":
De conclusies in het rapport van de Rekenkamer "Duurzaamheid intensieve veehouderij" lijken me eigenlijk vrij weinig aan duidelijkheid te wensen overlaten.
"Ammoniak- en stikstofbeleid onvoldoende effectief
Het beleid dat de ammoniakuitstoot en daarmee de stikstofneerslag van de veehouderij moet verminderen, beschermt de biodiversiteit in Nederland onvoldoende.
De invoering van de Programmatische Aanpak Stikstof PAS, die de ammoniakuitstoot verder moet verminderen, is vertraagd. Bovendien wil de staatssecretaris van Economische Zaken (EZ) de helft van de milieuwinst die met de PAS moet worden behaald, gebruiken om uitbreidingen in de veehouderij toe te staan.
Naleving dierenwelzijnsregels kan beter, geringe vooruitgang beleid
De staatssecretaris van EZ boekt geringe vooruitgang met het beleid voor dierenwelzijn. Het moment waarop veehouders moeten gaan voldoen aan nieuwe eisen kan jaren na het besluit liggen. Bovendien schuift het jaar waarin de eisen gaan gelden regelmatig op.
Uit controles van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat de naleving van dierenwelzijnsregels door de veehouderij beter kan.
Vooral bij varkens en vleeskuikens worden de welzijnsregels onvoldoende nageleefd.
In 2011 overtrad meer dan 50% van de vleeskuikenhouders en meer dan 30% van de varkenshouders dierenwelzijnsregels.
Tegelijkertijd moet de sector voor een belangrijk deel zelf toezicht gaan houden: NVWA en kabinet zetten meer in op de eigen verantwoordelijkheid van de sector.
Een experiment hiermee bij bedrijven met legkippen heeft niet positief uitgepakt.
"
Doet de Algemene rekenkamer ook al mee met het sprookje ,,De nieuwe kleren van de Keijzer" het kan verkeren in ons land zei Bredero,