De Duitse discountsuper Aldi Süd gaat vanaf nu letten op dierwelzijn en duurzaamheid, meldt Boerderij. "Aldi Süd aanvaardt maatschappelijke verantwoordelijkheid voor diervriendelijke en duurzame productieomstandigheden", aldus de principeverklaring die voortaan aan het inkoopbeleid ten grondslag ligt.

Het nieuwe inkoopbeleid beperkt zich niet tot voeding (denk aan vlees, zuivel, eieren), maar ook textiel, schoenen en cosmetica vallen er onder. Ook voor koekjes en cake zal Aldi geen producten met kooieieren meer inkopen. Verder stopt Aldi met het aanbieden van kreeft, foie gras en konijnenvlees en wil het een zo snel mogelijk einde aan snavelkappen. Aldi is al één van de partners in het Initiative Tierwohl, een dierwelzijnsprogramma dat varkens en kippen meer leefruimte biedt en daar voor boeren een financiële tegemoetkoming tegenover stelt. Het concern zal vanaf nu ook van zijn medewerkers en leveranciers eisen dat zij actief meewerken aan de nieuwe richtlijnen.

Aldi Süd is de ene 'helft' van het Duitse concern en is vooral actief in de zuidelijke helft van Duitsland. De andere helft wordt gevormd door zusterconcern Aldi Nord. De Nederlandse Aldi-vestigingen vallen onder Aldi Nord.

Fotocredits: Mike Mozart
Dit artikel afdrukken