De container #ALDIWINE staat in de hippe buurt Box Park in Shoreditch. In de winkel kunnen klanten workshops volgen, wijn proeven en zich laten adviseren door een Master of Wine. Slechts 338 sommeliers ter wereld dragen deze prestigieuze titel.

Eventuele aankopen gebeuren met een tablet en de wijnen worden bij de klant thuis afgeleverd. Aldi opende de winkel om de Britten kennis te laten maken met het ruime aanbod dat de discounter aan wijn in huis heeft en online aanbiedt. Met de pop-up winkel probeert Aldi uit of een fysieke winkel of een winkel met bepaalde producten aansluit bij het Britse publiek. Als de pilot slaagt, volgen er mogelijk meer van dit soort initiatieven.


In Groot-Brittannië is Aldi vergelijkbaar met Lidl bij ons. De discounter positioneert zich meer en meer als een op assortiment én prijs/kwaliteit-verhouding scorend alternatief voor de traditionele supermarkten. Steeds meer Britten raken overtuigd van Aldi's kwaliteitswijnen. Op dit moment verkoopt de discounter online 100 flessen per uur van zijn Exquisite Collection.
Dit artikel afdrukken