Aldi Ommen lanceert vandaag 20 streekproducten onder de naam ‘Streekproduct Noaber’, waaronder een Staphorster kaas, eierbrood uit Salland en een boerenchipolataworst uit Epe. Dat meldt de supermarkt in een persbericht.

De Overijsselse Gedeputeerde Hester Maij nam in Zwolle het eerste boodschappenmandje in ontvangst: “Nederland wil zich ontwikkelen tot koploper in kringlooplandbouw. In Overijssel laten we zien hoe: door samenwerking tussen supermarkt, boer én overheid. Zij kunnen samen zorgen voor verandering. Het Streekproduct van Aldi is daar een prachtig voorbeeld van.”

De streekproducten zijn geteeld, geproduceerd en verwerkt in de omgeving van de regionale Aldi in Ommen. Deze regio bestaat uit het overgrote deel van Overijssel, het noorden van Flevoland en het zuiden van Drenthe. Landschap en duurzame omgang met de natuur voegen waarde toe aan de producten.

Met de lancering van dit assortiment wil Aldi laten zien niet alleen betaalbaar maar ook een verantwoordelijke buur te zijn. Nadie Winde, manager Corporate Responsibility. “Bij Aldi willen wij heel graag laten zien dat wij ook betrokken zijn bij onze omgeving. Met ons regionale assortiment bieden wij de telers en boeren uit de regio een podium, zodat zij de consument met hun eigen verhaal kunnen bereiken. Daarnaast dragen we zo ook bij aan de verduurzaming van de keten.”

Staatsbosbeheer is betrokken geweest bij de ontwikkeling van het assortiment en toont zich enthousiast: "Inspirerend om te ontdekken dat de waarde van natuur en landschap zo breed in de hele keten herkend word."

Aldi meldt dat het aantal regio’s met een eigen streekassortiment later verder wordt uitgebreid.



aldi ommen noabers


  • Deel
Druk af