De openbaring van het testament van Cäcilie Albrecht, de weduwe van de steenrijke Aldi-oprichter Theo Albrecht, doet de vete tussen de Nord- en de Süd-stam binnen de Aldi-familie weer oplaaien, schrijft Gondola.

Cäcilie Albrecht overleed vorig jaar. Deze week kwam naar buiten dat ze haar schoondochter Babette en haar nazaten uitsluit van elke toekomstige rol binnen het Aldi-imperium.

Met haar huwelijk met Berthold, de in 2012 overleden zoon van Theo en Cäcilie Albrecht, trad Babette toe tot de familie die Aldi Nord bezit. Hieronder vallen ook de Nederlandse vestigingen. Waar Aldi groot werd door de sobere levensstijl van de familie, laat Babette het geld juist rollen.

“Ik wil de filosofie van onze familie beschermen. Wij zijn er om het bedrijf te dienen, het eigenbelang opzij te schuiven en kiezen voor een bescheiden en sobere levensstijl. Bertholds vrouw en kinderen respecteren deze principes bewust niet, ondanks de wensen van Berthold. Daarom acht ik ze niet in staat om verantwoordelijkheden op zich te nemen”, laat Albrecht optekenen. Daarbij beschuldigd ze Babette ook van het ontvreemden van ruim €100 miljoen uit een van de controlestichtingen van de supermarktketen.

De advocaat van Babette laat aan The Guardian weten dat Babette en haar kinderen niks te verwijten valt.

De levensstijl van Babette zorgt al langer voor wrevel binnen de familie. Berthold liet in zijn testament optekenen dat zijn vrouw niks te zeggen mag hebben over een stichting die ongeveer 20% van Aldi Nord controleert. Babette vocht dat destijds aan, maar kreeg ongelijk van de rechter.
The Guardian - Late 'grand dame' of Aldi clan sparks family feud with her will
Reageer
  • Deel
Druk af