Alders vermoedt dat de anonieme medewerkers de gang van zaken aan de slachtlijn verkeerd hebben geïnterpreteerd. 'Een akelig misverstand', zegt Alders. Het is namelijk precies andersom: "van het diervriendelijke BLK-vlees wordt zo veel geproduceerd dat er een overschot is. Daarom wordt dat vlees vaak verpakt ('afgewaardeerd') als regulier vlees", schrijft De Volkskrant.
Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Bij deze de link naar het rapport Alders: Een akelig misverstand
Iemand een link naar het rapport?
Maw conclusie Alders is ===>alle 1 sterren producten, als leverworsten, knakworsten etc bevatten 1 sterren vlees of hoger.
En er wordt geen bulk gemengd met 1-sterren vlees?
Een link zou duidelijkheid geven.
Op de avond van uitzending van Zembla zagen insiders en collega-journalisten al dat het niet deugde wat de Vara flikte. Foodlog was de volgende dag meteen duidelijk, het stinkt, niet het vlees, maar wat Zembla doet. Beroerde journalistiek. De Volkskrant deed er lang over (twee man aan het werk) om het Zemblaverhaal onderuit te halen en dan nu ook Alders.
Mijn verdriet: journalisten zijn er nog onbetrouwbaarder op geworden.