Sport(sponsoring) en fastfood zijn geen goede combi. Dat vindt tweederde van de poll-invullers op Foodlog. Ook de fabrikanten van alcoholische dranken (bier!) zouden zich ver moeten houden van sport(sponsoring), want sport en alcohol vormen een onlogische combinatie.

In de rubriek Healthy Living van de Huffington Post komen de gevaren van drinken voor - en ná - het sporten aan de orde. Alcohol is een 'ergolytische' stof, dat betekent dat het sportieve prestaties afremt, in tegenstelling tot ergogenische stoffen, zoals cafeïne, die stimulerend werken. Hoe meer alcohol je drinkt, des te minder je prestaties. Bovendien blijkt het risico op blessures twee keer zo groot te zijn bij drinkers als bij niet-drinkers.

Meteen na het sporten alcohol drinken is niet verstandig, omdat een aantal processen in je lichaam op een hoger niveau gaan werken, zoals bijvoorbeeld je insulineproductie. Met alcohol verstoor je dat dan nog meer, net als overigens je slaapritme. Daarmee hinder je je lichaam in zijn capaciteit om glycogeen op te slaan en zorg je voor hogere niveaus van het stresshormoon cortisol. Allemaal factoren die je herstel - na de sportieve inspanning - vertragen of teniet doen.
Dit artikel afdrukken