Deze week gingen twee experimenten van start bij Albert Heijn: een apart koelvak met veganistische etenswaren en een smartphone-app die helpt bij het vinden van producten in de winkel.

Met het aparte koelvak met vegan levensmiddelen speelt de supermarkt in op de groeiende vraag naar veganistische en vegetarische producten. De kant-en-klaarmaaltijden komen van de firma Uit de keuken van Maass, die ook levert aan onder meer Jumbo, Spar en Marqt. Als na vier weken blijkt dat het veganschap aanslaat, krijgen meer AH-winkels zo’n koelvak, aldus het AD.

De ‘Vind mijn product app’ is voorlopig alleen nog operationeel in de vernieuwde AH-vestiging in Hoofddorp, schrijft De Levensmiddelenkrant. De app maakt gebruik van het Interact Retail Indoor navigatiesysteem, dat werkt via signalen die meegestuurd worden door de verlichting in de winkel. Dankzij die signalen in combinatie met de in de smartphone opgeslagen winkelindeling navigeert de klant feilloos - zonder een praatje te hoeven maken met een vakkenvuller - naar het gezochte product. De proef duurt 12 weken.
AD - Albert Heijn introduceert eerste vegan koelschap
  • Deel
Druk af