Supermarktketen Albert Heijn biedt scholieren van circa 2.000 basisscholen een lesprogramma aan over gezonde tussendoortjes en verantwoorde pauzehapjes, schrijft Distrifood. Dat doet het bedrijf in samenwerking met Het Voedingscentrum en en sportkoepel NOC*NSF.

Op 7 oktober start, tijdens de Dutch Food Week, de Week van de Pauzehap. Vijf dagen vol met aansprekende filmpjes, uitdagende opdrachten en gezonde tussendoortjes voor de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8. Die moeten zo kennismaken met een gezondere levensstijl: de leerlingen leren over de herkomst van hun eten en ervaren wat een gezonde leefstijl doet voor hun lijf. Naast het lesprogramma krijgen de deelnemende basisscholen ook een gratis productpakket met gezonde 10-uurtjes aangeboden van de supermarktketen.

Tijdens deze week vindt ook nog de officiële uitrol plaats van ‘De Pauze Spelen’, een laagdrempelig beweegprogramma voor in de klas.

Beide programma's zijn onderdeel van het ‘Ik eet het beter’-programma, dat ruim 10 jaar geleden door Albert Heijn opgezet werd. Interactieve lesprogramma’s moeten leerlingen op een speelse manier bewustmaken van wat ze dagelijks eten en drinken.
Distrifood - Albert Heijn geeft les op 2000 basisscholen
Reageer
  • Deel
Druk af