Komkommers, tomaten, uien, paprika's, varkens en melk zijn duurder om te maken, dan wat de boer ervoor krijgt. Boeren, tuinders en telers dreigen ermee op te houden.

In dit filmpje (helaas met wat reclame) hoor je een melkveehouder, met vrolijke koeien in de wei en al, zeggen dat hij het nog een half jaartje aanziet en ermee ophoudt als hij dan nog steeds moet bijbetalen in plaats van iets te verdienen:Hoera. Eten is zo goedkoop geworden dat er niks meer aan te verdienen valt. Banken nemen hypotheken op boederijen en zitten straks met de grond. Wij zonder boeren. Help. Wie maakt dan ons eten?

Stel nou, dat je alles zou kunnen kopen in een boerenwinkel. Gewoon zo'n ouderwetse supermarkt, maar dan in noodwinkels zonder poespas op de Neude en het Domplein in Utrecht, de Dam en het Valeriusplein in Amsterdam en verder op zulke pleinen in alle grote steden van Nederland en Vlaanderen.Je koopt er alle ouderwetse vers - groenten, aardappelen, melk, kaas, vlees, fruit - en lekker goedkoop WC-papier, schoonmaakmiddel, bier en wijn. Alles voor de halve prijs van bij, zeg, Super de Boer, C1000 en Albert Heijn. De boer is blij, want dan kan het allemaal riant weer uit. Een droom? Nee hoor, want je haalt alle mee-eters eruit en zorgt ervoor dat de boer weer zat heeft. Van de handel wordt je eten niet beter, maar hij pikt wel de grootste hap.
Zou je er je kant-en-klare salades met ei en surimi, je direct-in-de-oven pizza en je 1+1+1+1 wokbakjes voor laten staan en daar gaan kopen?
Dit artikel afdrukken