Hoeveel legkippen waren er ook alweer in totaal in Nederland?
Er zijn inmiddels 970.000 biologische legkippen in Nederland. Agro Eco, adviesbureau in de biologische landbouw, heeft dat onlangs bekendgemaakt. In 2003, toen Biologica haar actie "Adopteer een Kip" begon, waren er maar 300.000 biologische legkippen. In vijf jaar tijd is het aantal biologische legkippen meer dan verdrievoudigd.
Het biologische ei is op dit moment het biologische product met het grootste marktaandeel t.o.v. gangbaar. Daarnaast is de export van eieren sterk gestegen. Hoewel de aantallen geadopteerde kippen binnen Adopteer een Kip maar een fractie vormen van de totale stijging, heeft de actie dankzij grote media-aandacht veel goed gedaan voor het imago en de zichtbaarheid van het biologische ei.
Zowel het aantal bedrijven als het aantal kippen per bedrijf is toegenomen. Consumenten kiezen voor biologische eieren uit oogpunt van dierenwelzijn en smaak. Biologische kippen hebben o.a. vrije uitloop naar buiten, mogen hun snavels houden en hebben legnesten en slaapstokken. De smaak van de eieren wordt vooral bepaald door het dieet van de kippen; aangezien biologische kippen biologisch voer krijgen, vers graan en groenvoer uit de uitloop, is de smaak van de eieren optimaal
bron: biologica
Dit artikel afdrukken
Er zijn inmiddels 970.000 biologische legkippen in Nederland. Agro Eco, adviesbureau in de biologische landbouw, heeft dat onlangs bekendgemaakt. In 2003, toen Biologica haar actie "Adopteer een Kip" begon, waren er maar 300.000 biologische legkippen. In vijf jaar tijd is het aantal biologische legkippen meer dan verdrievoudigd.
Het biologische ei is op dit moment het biologische product met het grootste marktaandeel t.o.v. gangbaar. Daarnaast is de export van eieren sterk gestegen. Hoewel de aantallen geadopteerde kippen binnen Adopteer een Kip maar een fractie vormen van de totale stijging, heeft de actie dankzij grote media-aandacht veel goed gedaan voor het imago en de zichtbaarheid van het biologische ei.
Zowel het aantal bedrijven als het aantal kippen per bedrijf is toegenomen. Consumenten kiezen voor biologische eieren uit oogpunt van dierenwelzijn en smaak. Biologische kippen hebben o.a. vrije uitloop naar buiten, mogen hun snavels houden en hebben legnesten en slaapstokken. De smaak van de eieren wordt vooral bepaald door het dieet van de kippen; aangezien biologische kippen biologisch voer krijgen, vers graan en groenvoer uit de uitloop, is de smaak van de eieren optimaal
bron: biologica
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook