De grote vraag is nu wat de andere supers gaan doen. AH is goed voor ca. een miljoen varkens. Grofweg nemen de andere supers er nog eens zo'n 2 miljoen voor hun rekening. Ze moeten wel mee, want anders worden ze versleten voor dierenbeulen.
Als ze zo slim zijn, zijn we er nog steeds niet. We realiseren dan in Nederland voor 3 van de 20 miljoen varkens die hier geboren worden een beter leven.
Die andere 17 miljoen zijn voor het buitenland. Er is bijna geen droog brood aan te verdienen: zullen we er maar mee stoppen of .... gaan de varkensboeren en hun slachters eindelijk meteen leren om er ook echt lekkerdere worst en karbonaden van te maken zodat ook onze voor het buitenland bestemde varkens een beter leven kunnen krijgen. Van de kwaliteit.
Ik was net op bezoek bij Gerard Rutte van uwsupermarkt.nl. We spraken er even live over.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Nee, geen halve sterren. Die ene is van de dierenbescherming. Reken er maar op dat je echt wel iets onderscheidender moet zijn als gangbaar.
Bedankt voor jullie reacties,
@ paul, je geeft aan dat er punten gegeven worden, betekent dat dan dat je ook een "halve" ster kan krijgen?? Het zou toch zo moeten zijn dat je of WEL of NIET in aanmerking komt voor een beter-leven ster??
Onlangs waren er bijeenkomsten over het concept. Besproken werd in hoeverre items ingepast kunnen worden in stallen. Vooral strooiselgebruik, waar de dierenbescherming op inzet, is een probleemstuk. Hoeveel strooisel, welke soorten en het probleem dat het ook de stal weer uit moet.
Op het totaalplaatje wordt waarschijnlijk een puntenscore losgelaten en de vergoeding aan gekoppelt.
Op 10 maart jl. werd dit bekend gemaakt: Vion Food Group is gestart met het marktconcept Good Farming Star. Het Nederlandse varkensvlees uit dit concept wordt door de Dierenbescherming gewaardeerd met één ster volgens het ‘Beter Leven' kenmerk. Het vraaggestuurde concept kenmerkt zich door de extra aandacht voor welzijnsaspecten. De dieren hebben meer leefruimte en er is speelmateriaal aanwezig. Daarnaast worden de mannelijke varkens niet gecastreerd. De transporttijd is aan een maximum tijdsduur gebonden. Naast dierenwelzijn krijgt ook duurzaamheid, onder andere voor wat betreft voeding, meer aandacht.
zie: http://www.foodholland.nl/nieuws/artikel.html?id=112743
Maar er zullen toch al wel bepaalde eisen bekend zijn??