Twintig nieuwe, kassaloze AH to go's opent Albert Heijn de komende weken. 'Onbemande Albert Heijn-kantoorwinkeltjes', kopt RetailDetail. Samen met Selecta, het Zwitserse bedrijf achter de onbemande minisupermarkt Foodie’s, ontwikkelde Albert Heijn een AH to go-module voor 24/7 eten op de werkvloer.

Het lijkt een tegendraadse beweging. Het afgelopen jaar was het immers thuiswerken wat de klok sloeg als gevolg van de coronamaatregelen. Wat heb je dan met een minisupermarkt in een kantoor te zoeken? Maar al bij de aankondiging van de samenwerking tussen Albert Heijn en Selecta eind vorig jaar bleek de belangstelling vanuit het bedrijfsleven groot. Volgens Albert Heijn past het concept juist goed in de veranderende functie van het kantoor. "Het kantoor wordt misschien minder de plek om te werken en meer de plek om elkaar te ontmoeten en samen te werken”, aldus een Albert Heijn-woordvoerder in het AD. Dat maakt van de kantoorwinkeltjes een aanvulling op catering.

De partners willen dit jaar op zeker 100 kantoorlocaties een onbemande to go openen, waarvan minimaal 25 in België. De komende jaren staat verdere uitbreiding op de planning, in aansluiting op de behoefte van bedrijven aan flexibele oplossingen en maatwerk voor zowel kleine als grote groepen medewerkers.

AD - Eerste onbemande Albert Heijn?tje geopend in bedrijfskantine van kantoor
Reageer
  • Deel
Druk af