Wie heeft zich nog nooit beklaagd over de 'komkommers in hun condoompje' en andere groenten die onnodig verpakt zijn? Op zoek naar een betere aansluiting bij klantwensen, slaat Albert Heijn met die onnodige verpakkingen een eerste slag.

Sommige groente altijd, andere in het seizoen 'los'
De afgelopen periode heeft de grootsuper onderzocht of bepaalde groenten ook zonder plastic jasje kunnen. Dat bleek het geval en dus liggen vanaf volgende week koolraap, spitskool, winterpeen en sereh 'los' in de schappen liggen. Op korte termijn volgen biologische prei, biologische courgette en biologische avocado's.

Andere producten zullen alleen in bepaalde periodes van het jaar 'los' verkocht worden, zoals radijs en diverse varianten paprika's.

Glutenvrij assortiment meer dan verdubbeld
Een andere categorie klanten die meer en meer van zich laat horen, zijn de mensen die glutenvrij moeten - of willen - eten. Ook zij komen voortaan bij Albert Heijn aan hun trekken. Het glutenvrije assortiment wordt met maar liefst 200 producten uitgebreid. Albert Heijn biedt voortaan 320 glutenvrije producten, waaronder diverse bakmixen, mueslirepen en een gluten- en eivervanger. Klanten met een koemelkallergie kunnen voortaan kiezen uit 60 lactosevrije producten, klanten die natriumarm willen eten hebben de keus uit 25 producten en het 'suikerbewuste assortiment' is uitgebreid naar 85 producten, schrijft Distrifood. En ook de klanten die de voorkeur geven aan 'natuurlijke ingrediënten' worden op hun wenken bediend. AH introduceert een serie nieuwe producten: 'de tussendoor-repen van Nakd, Oskri en diverse Cereal Bio artikelen, maaltijden en soepen van 'Look what we found'.'

Niet alle producten zijn altijd in alle winkels verkrijgbaar. Maar gelukkig is het volledige assortiment wel op AH.nl te krijgen. Scheelt toch een uitstapje naar de verpakkingsloze of glutenvrije super.

Fotocredits: 'Prepackaged vegetables on the shelf', Miran Rijavec
Dit artikel afdrukken