Supermarkt Albert Heijn speelt in op de trend naar lokaal. Toeleverende boeren en tuinders openen hun deuren voor AH consumenten.
In augustus zullen zo'n 200 boeren en telers die AH van versproducten voorzien, aan de AH klanten laten zien dat deze aardappelen, groente en fruit echt van eigen bodem komen. De Levensmiddelenkrant meldt dat AH meer aandacht wil besteden aan de Nederlandse herkomst van z'n agf. Hiermee sluit AH aan bij de trend naar lokale producten, die ook door andere foodretailers en fabrikanten al is opgepikt.
In een bekend toneelstuk van Molière komt een man tot de ontdekking dat hij zijn levenlang al proza spreekt in plaats van poëzie. Iets vergelijkbaars is het geval met ons voedsel. Het kwam altijd al ergens vandaan en werd door mensen met zorg gemaakt. AH heft de anonimiteit ervan op en laat het publiek ontdekken dat voedsel niet uit de lucht komt vallen.
Fotocredits: Roel Wijnants
Dit artikel afdrukken
In een bekend toneelstuk van Molière komt een man tot de ontdekking dat hij zijn levenlang al proza spreekt in plaats van poëzie. Iets vergelijkbaars is het geval met ons voedsel. Het kwam altijd al ergens vandaan en werd door mensen met zorg gemaakt. AH heft de anonimiteit ervan op en laat het publiek ontdekken dat voedsel niet uit de lucht komt vallen.
Fotocredits: Roel Wijnants
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Goed initiatief, hoog nodig dat we (weer) direct in contact komen met de bron van onze voeding. En neem vooral de jeugd mee, zodat ook zij leren waar hun frietjes vandaan komen! Nog fijner zou het overigens zijn als AH ook op de winkelvloer duidelijk(er) kenbaar kan maken waar haar agf vandaan komt. Overigens, zonder dan weer een woud aan keurmerken te introduceren...