De nieuwe dienst heet Vandaag Ophalen. Bestellingen die op werkdagen vóór 12.00 uur bij bol.com binnen zijn, liggen uiterlijk om 17.00 uur klaar bij het afhaalpunt, belooft bol.com. In de introductieperiode betaalt de klant € 1,99 per bestelling.

Lage kosten als uitgangspunt
"Binnen e-commerce maken nog maar weinig consumenten gebruik van ‘same day delivery’, omdat ze meestal niet bereid zijn hoge bezorgkosten te betalen. Bij de ontwikkeling van Vandaag Ophalen hebben wij dan ook lage kosten voorop gezet", zegt Michel Schaeffer, marketingdirecteur bij bol.com, op Distrifood.
Vanaf vandaag kunnen klanten die bij bol.com bestellen aangeven of zij van de nieuwe dienst gebruik willen maken. De same day delivery-optie geldt voor alle artikelen die op voorraad liggen in het fulfilment center in Waalwijk, in combinatie met 200 geselecteerde Albert Heijnwinkels. Bol.com stuurt een berichtje wanneer je pakketje bij je afhaalpunt is aangekomen.

Aangezien de meeste Albert Heijnwinkels doordeweeks tot 22.00 open zijn, heeft de klant ruim de tijd zijn pakketje nog diezelfde dag op te halen. Ook Belgische klanten kunnen op de dag van bestellen hun pakketjes ophalen: in België doen 7 afhaalpunten mee.

Het kan altijd nóg sneller
In de Verenigde Staten is same day delivery volkomen normaal. Daar probeert Amazon op allerlei manieren nóg meer versnelling in het bezorgproces te krijgen door bijvoorbeeld met drones te gaan werken. Dan hoef je nog maar een half uurtje op je bestelling te wachten. Alsof het een pizza is.Fotocredits: still uit Vandaag Ophalen, YouTube
Dit artikel afdrukken