Hoewel er in de Quote 500 van 2013 geen boeren en tuinders staan, heeft Boerderij er toch een behoorlijke vertegenwoordiging uit de agribusiness in teruggevonden. Boerderij signaleert 'tientallen personen en families die fortuin hebben gemaakt met de verwerking en verkoop van agrarische producten of toelevering aan de sector'.

Wijnand Pon is veruit de rijkste persoon die ook daadwerkelijk actief is in de landbouw met fokkerijorganisatie Koepon. Pon is in totaal goed voor 2 miljard euro (plaats 5). Bij de eerste 100 staan op plek 82 Alexander van der Lely van de gelijknamige fabrikant van landbouwmachines (300 miljoen) en Jaap Vreugdenhil van het gelijknamige zuivelbedrijf met 290 miljoen op plek 85. Hoogste nieuwkomer uit de agri-sector zijn Rien en Pierre Leeyen die actief zijn in vastgoed, nertsen en landbouwmachines op plaats 299. Volgens Quote zijn ze goed voor een vermogen van 90 miljoen euro.
De familie De Heus (veevoer) staat op de achtste plek in de familie top-50 met een vermogen van 600 miljoen euro gevolgd door de familie Van Drie (kalfsvlees) die met 450 miljoen euro goed zijn voor een veertiende plaats. Ook de families Beemsterboer en Barten staan door hun belangen in Bejo Zaden in de familie top-50 op plaats 32 en 45 met respectievelijk een vermogen van 180 en 125 miljoen.
Dit artikel afdrukken