De volgende boerenactie staat op stapel. Op vrijdag 13 december wil Agractie in Amsterdam duidelijk maken welke impact het voorgenomen kabinetsbeleid heeft op de boeren en hun gezinnen. Ook wil Agractie aandacht vragen voor de kwaliteit en veiligheid van het Nederlandse voedsel en de Nederlandse agrarische sector.

"Dit doen we door met een, in Nederland geproduceerd, hapje en drankje in gesprek te gaan met elkaar, burgers en bestuurders. Verbinding zoeken dus, in de week voor kerst!", schrijft de organisatie op Facebook. "De actie zal plaatsvinden tussen 12.00 uur en 16.00 uur, met twee, niet al te lange, blokken met sprekers vanaf een podium."

25 trekkers op de Dam
Met de gemeente Amsterdam is afgesproken dat er in het actiegebied - de Dam, het Rokin met de aanliggende pleinen en het plein rondom het Monument op de Dam - plaats is voor 25 trekkers, niet meer, niet minder. "Samen met de kramen, podium, springkussens en andere voorzieningen is het actiegebied volledig gevuld."

Als je niet met de trekker naar Amsterdam mag komen, hoe dan? Met de trein. Kom je toch met de trekker, parkeer deze dan aan de rand van de stad, luidt de oproep.

Agractie heeft er voor gekozen om de dag "ook aantrekkelijk te maken voor kinderen, zodat het hele (boeren)gezin kan komen. Vooral de boerinnen leveren aan deze dag een flinke bijdrage." Er zijn nog wel wat gaten te vullen om van de actie een succes te maken, aldus Agractie. "Vooral op het gebied van eten, hulp en financiën". Ga daarvoor naar brunch@agractie.nl, of www.agractie.nl/doneren.
Dit artikel afdrukken