Agractie, de nieuwe boerenactiegroep naast de Farmers Defence Force die gistermiddag in Amersfoort actie voerde bij FrieslandCampina, liet gisteren tegen het einde van de dag in een persbericht weten dat Noordwijk aan Zee vandaag het toneel van hun actie zou zijn. Tijdens de 2 protesten in Den Haag op 1 en 16 oktober verkenden trekkerboeren het Scheveningse strand al.

Morgen, 26 oktober ’19 zal een groot aantal boeren met tractoren en andere vervoermiddelen naar Noordwijk aan Zee gaan om daar Hotel van Oranje te bezetten en zendtijd te eisen in een opname van een nationaal uitgezonden televisie programma.
Zij gaan een eerlijke begrijpelijke boodschap brengen over stikstof, Natura 2000 gebieden, en het voorgenomen kabinetsbeleid in het programma.

Ook worden buiten het hotel het aanwezige publiek en de pers toegesproken.
Om 09:00 uur in de ochtend zullen de meeste boeren aanwezig zijn.
De locatie is:
Hotel van Oranje
Koningin Wilhelminaboulevard 20 2202 GV Noordwijk


In Hotel van Oranje wordt het programma Business Class van Harry Mens opgenomen. Mens reageert positief en blijkt de boeren te steunen. De stikstofplannen van de regering vindt hij 'onzin'. Volgens het Algemeen Dagblad krijgen de boeren enkele minuten zendtijd naast boerenzoon, voormalig Forum voor Democratie politicus en nu onafhankelijk senator Henk Otten. Volgens de krant zijn de boeren van Agractie met ‘75 tot 100 trekkers’ naar Noordwijk gekomen. Politie is aanwezig maar de actie verloopt gemoedelijk. De boeren worden getrakteerd op koffie en thee door het hotelpersoneel en hoeven niet te betalen om in het programma te mogen optreden.


Via de tweets van journalist Tom van der Horst is het spel van Agractie in Noordwijk te volgen.
AD - Harry Mens gunt boeren zendtijd: ?Kennelijk willen ze een circus?
  • Deel
Druk af