De Britse actiegroep Action on Sugar wil een verbod op ‘freakshakes’ en alle milkshakes met meer dan 300 kcal, schrijft BBC.
Een freakshake is een milkshake waar bovenop nog een gebakje of een toetje balanceert, vastgeplakt met een grote hoeveelheid slagroom of andere zoetigheid. De hype is 3 jaar geleden vanuit Australië naar Groot Brittannië overgewaaid.

Uit de meest recente survey van Action on Sugar bleek de ‘Unicorn Freakshake’ van Toby Cavery de meest suiker- en calorierijke milkshake. Het ‘drankje’ is goed voor 39 theelepels suiker en 1280 kcal. Dat is de helft van de dagelijkse hoeveelheid aan calorieën voor een volwassene en meer dan zes keer de hoeveelheid suiker voor een 7-10 jarige.

Eerder richtte de actiegroep zich op frisdranken en warme dranken.

In de eerste helft van 2019 organiseert Foodlog het Congres Gezonde Innovatie over suiker. Een interactief programma waarbij we de discussie over suiker en de versuikerde omgeving met elkaar aangaan. Hoe kunnen producenten hun product aanpassen of vernieuwen met minder suiker? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid om de leefstijl van mensen aan te passen?
BBC - Call for UK ban on freakshakes
Reageer
  • Deel
Druk af