Ook Britse ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen 5 porties fruit en groente per dag binnenkrijgen, conform de richtlijn 5 A Day. Maar de helft van de ouders is in verwarring over wat meetelt als groente en fruit.

Consumentenonderzoek onder ouders, uitgevoerd door fruitsnoepbedrijf Fruit Bowl, suggereert dat 90% van de Britse kinderen onder de 10 jaar te weinig groente en fruit eet. Dat zou kunnen komen door de verwarring die onder ouders heerst, schrijft FoodNavigator. Wat is nou precies een portie groente of fruit?

Sommige ouders denken bijvoorbeeld dat chips meetellen als groente en dat fruit-yoghurtjes – vol met suiker – gelijk zijn aan fruit. Een op de 5 ouders is ervan overtuigd dat een aardbeienmilkshake net zo gezond is als een portie aardbeien. Ruim 50% van de ouders weet niet dat bevroren fruit en zoete aardappels wél gezonde keuzes zijn en dat guacamole, kikkererwten en zelfs Spaghetti Hoops – pastaringetjes in tomatensaus – als groente tellen.

Kinderen eten tot wel 15 snacks per week waarvan het merendeel uit snoep, chips en chocolade bestaat. Als ouders die vervangen door échte groente en fruit, zegt Fruit Bowl, zijn ze al een heel eind.
FoodNavigator - From milkshakes to fries: Confusion reigns over what counts towards your five-a-day
Reageer
  • Deel
Druk af