image Is er sprake van een opkomende Religious Attitude to Food?

Een RA2F? Het zou kunnen. Het is een vroeg signaal van verandering, maar het zou kunnen. De eerste Franse president in de geschiedenis die in het openbaar - "omdat hij ook maar een gewoon mens is" en " 's avonds gewoon naar bed gaat" - flirt met een vriendin, is tevens de man die pleit voor een nieuwe religiositeit. Hij is ook de man die overweegt GMO's te verbieden. Da's nieuw in het land dat juist daarvoor de linkse José Bové veroordeelde.

Sarkozy is een man van veel signalen per dag, maar het zou kunnen. Als eten weer religieus én menselijk wordt en teveel wetenschappelijk ingrijpen niet meer mag, staat er heel wat te gebeuren. Les extrêmes se touchent.

Een religieuzere 21e eeuw is nou eenmaal logischer dan een seculiere, zeggen de nodige experts die het kunnen weten ons. Inderdaad, ook Blair is pas katholiek geworden.

Dat wordt nog wat. Wat mij nou benieuwt: wat vinden onze JPB, Klink en Verburg van zo'n signaal? En: waarom wint het idee dat Nederland aan extensieve landbouw zou moeten doen steeds meer terrein?
Dit artikel afdrukken