Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, zonder storende advertenties, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Zal ervan afhangen Cécile, hoe zit jouw spijsverteringsbioom in elkaar? Misschien zijn de vegetariërs er het meest voor geschikt.
Nick Trachet legde recent uit waarom we koffiebonen zijn gaan branden: "En daar kwam voor mij de Aha-erlebnis. [..] Essentieel in de productie van koffie, voor hij wordt gebrand, is de fermentatie, het proces waarin koffie wordt omgezet door gisting, enzymen en bacteriën. Er is een plek waar dat prompt gebeurt: in de ingewanden van een geit.
En omdat woestijnbewoners altijd op zoek zijn naar brandstof, werden vuurtjes gestookt met… geitenkeutels. Keutels die vol onverteerde koffiebonen zaten. Bij het uitvegen van de as van zo’n vuur moet iemand ooit op een boontje zijn gaan kauwen en Jeetje, dat was lekker zeg!"
Geiten, civetkatten, olifanten - zouden we het ook zelf kunnen?