In het kielzog van 3D printing in het algemeen mag ook 3D Food printing zich in toenemende aandacht verheugen. 3D printing technologie is belangrijk voor de manier waarop mensen in de toekomst met voedsel omgaan. Supermarkten testen met het printen van gepersonaliseerde cakes, restaurants bieden geprinte desserts aan. Sommigen voorspellen zelfs dat er binnen twee jaar in ieder huis een food-printer staat.

Er is nog veel research nodig om deze hype te kunnen omzetten in realiteit. Welke industrieën worden beïnvloed door deze technologie? Welke voedselcomponenten kunnen in de nabije toekomst geprint worden? En met welke aspecten moet rekening gehouden worden, om de veiligheid en houdbaarheid van 3D geprint voedsel te verzekeren? De 3D Food Printing Conference geeft antwoord op dit soort vragen.

Onderwerpen
De volgende onderwerpen komen tijdens de conferentie aan bod
- Technologieën voor 3D Food Printing
- Ingrediënten voor 3D Food Printing
- Patenten
- Wet- en regelgeving
- Investeringsmogelijkheden
- Onderzoek

Sprekers
- Nesli Sözer, Principal Investigator, VTT over ‘3D Food Printing: A Disruptive Food Manufacturing Technology’
- Kjeld van Bommel, senior consultant, TNO
- Karin Verzijden, Attorney at law, Axon Lawyers
- Alan Kelly, Professor Food Science, University College Cork, Ireland, on “3D Printing Cheese”

Informatie
Datum: 28 juni 2017
Locatie: Brightlands Campus Greenport Venlo, Villa Flora, St. Jansweg 20, 5928 RC Venlo
Kosten: vanaf €345, studenten krijgen korting. Registreren kan online.

De 3D FoodPrinting Conference maakt onderdeel uit van het tweedaags global Innovative Food-Agri Event. Dit event bestaat uit vier conferenties op het gebied van farming en food en een tentoonstelling met als thema ‘Smart Food Farming’.

Kijk voor meer informatie op de website
Dit artikel afdrukken