Het jonge bedrijf Quicargo krijgt een kapitaalinvestering van $3 miljoen om de inefficiënties in het wegvervoer aan te pakken.

Van alle 13 miljoen vrachtwagens die dagelijks op de weg zijn in Europa rijdt de helft leeg of deels leeg rond, schrijft het FD.

Quicargo lost dat op door de principes en software van de deeleconomie toe te passen op de transportsector. BlablaCar, maar dan voor vrachtvervoer dus. Quicargo 'praat' met de meest gebruikte logistieke systemen waar vervoerders mee werken. In één oogopslag is inzichtelijk waar vrachtwagens zich bevinden en hoe zwaar ze beladen zijn. Net als bij deelauto's kan vervolgens een vervoerder met ruimte over zijn rit aanmelden en een bedrijf met een vracht die aanbieden. De prijs wordt automatisch berekend.

Tot de investeerders horen René Dahan, voormalig president-commissaris van Ahold en bekend met de olie-, retail-, financiële en logistieke sector, en partijen uit de technologie- en logistieke sector, aldus het FD. Met het kapitaal wil Quicargo groeien in de Benelux en Duitsland.


Het Financieele Dagblad - Voormalig Ahold-topman investeert in vervoer start-up
Reageer
  • Deel
Druk af