Onlangs diende de zaak van Willy Selten voor de rechtbank in Den Bosch. Hem werd administratieve fraude met paardenvlees ten laste gelegd. Hij mengde het met duurder rundvlees en verkocht het mengsel als rundvlees. Selten ontkende opzet.

'meester in misleiding'
De officier van Justitie noemde Selten 'een ware meester in misleiding'. Vandaag deed de rechter uitspraak in de zaak. Selten was afwezig.

De rechter blijkt niet te geloven in de verklaring van Selten dat zijn paardenvlees per ongeluk tussen het rundvlees was terechtgekomen, zoals Willy Selten heeft beweerd. 'Afnemers en consumenten zijn misleid', aldus de rechtbank. Voor zover vast te stellen, is bij Willy Selten tenminste 336.000 kilo paard verwerkt. Selten boekte dit in als rund of rundervet. De rechter hamerde de straf af op 2,5 jaar cel. Het is nog onbekend of Selten grond ziet voor beroep.

Selten 'helpt' inmiddels zijn zoon in een nieuw gestart vleesbedrijf in België
Curator Jaap van der Meer van het failliete vleesbedrijf in Oss dat Selten achterliet, stelt de fraudeur naast zijn straf aansprakelijk voor de schuld van bijna 11,5 miljoen euro die achterbleef na het faillissement. Hij beschuldigt Selten van wanbeleid en het niet voldoen aan de boekhoudplicht. Selten 'helpt' inmiddels zijn zoon in een nieuw gestart vleesbedrijf in België waarvan het bestaan onlangs werd onthuld door het Brabants Dagblad.

Fotocredits: still, Omroep Brabant
Dit artikel afdrukken