23 mrt in de Media

Welkom!

Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.

Word lid!
  • Deel dit artikel:
Het actuele nieuws uit de (inter)nationale media.
Deze pagina brengt in de loop van de dag de kern van het nieuws. Iets gespot dat Foodlog niet mag missen? Stuur het in!

Courgette-spaghetti, bloemkoolrijst en broccolirijst bezorgen Albert Heijn de Jaarprijs Goede Voeding 2017, meldt VMT. De groenteproducten kregen de meeste stemmen van zowel de publieksjury als de vakjury. Ook de Albert Heijn 100% pindakaas viel in de prijzen. De zonder toevoegingen als zout of suiker gemaakte pindakaas kreeg de aanmoedigingsprijs. Het Jumbo Innovatie Lab won de Boost Dutch Health-Trofee, bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan een gezondere Nederlandse samenleving. Jumbo stimuleert huismerkproducenten om gezondere producten te maken.

Een investeringsfonds van €150-300 miljoen moet de herstructurering van de Nederlandse glastuinbouw mogelijk maken. Handelshuis The Greenery nam het voortouw voor het fonds, waarin banken, regionale ontwikkelingsmaatschappijen en andere investeerders participeren. Het fonds gaat uitbreidingsprojecten (waarvoor bijvoorbeeld herverkaveling en onteigening nodig kan zijn), innovatie (ITC, productontwikkeling) en verduurzaming in de tuinbouw ondersteunen zodat de versplinterde en verouderde sector zich kan herschikken tot bedrijven met voldoende schaalgrootte om "een vuist te maken tegen de steeds groter wordende inkooporganisaties van supermarktketens", schrijft het FD.

De aardappelverwerkende industrie in België verwerkte vorig jaar 4,4 miljoen ton aardappelen tot onder meer friet en chips, ruim 11% meer dan in 2015. De sector investeerde een recordbedrag van €310 miljoen, bijna twee keer zoveel als in 2015. Dat blijkt uit cijfers van Belgapom, de Belgische beroepsvereniging voor aardappelhandel en -verwerking. 80% van de verwerkte aardappelen is bedoeld voor de export. De Nederlandse aardappelverwerkende sector verwerkte in 2016 in totaal 3,9 miljoen ton aardappelen.

Op de Amsterdamse Nieuwendijk opende donderdagochtend opnieuw een Nederlandse vestiging van Dunkin' Donuts. De donutsketen maakt een herstart; in 2000 hield de keten het in Nederland voor gezien. De eerste honderd klanten krijgen een jaar lang gratis 6 donuts per week. Vanaf woensdagmiddag 4 uur meldden zich de eerste gegadigden. Adnan Cornelissen, vooraan in de rij: "Dunkin' Donuts is echt een beetje de kaviaar onder de donuts. Het is een delicatesse." Dunkin’ donuts wil de komende vijf jaar zeker 25 vestigingen in heel Nederland openen.

Vier jonge ondernemers richten een bedrijf op dat op korte termijn meerdere allergeenvrije winkels wil openen in Vlaanderen. De vraag naar allergeenvrije voeding neemt toe. De ondernemers spelen in op de free-from trend en hun persoonlijke overwegingen. In de planning zit een website om online bestellen en persoonlijk advies mogelijk te maken. De keten is de eerste in zijn soort in België. Dat schrijft Limburg Actueel.

Toeristenorganisatie Visit.Brussels kon je tot voor kort niet vertellen waar je de beste restaurants, eetcafés of friettenten kon vinden. Maar dat is verleden tijd. Dankzij een nieuw overzicht kun je als toerist binnen no-time genieten van bijvoorbeeld overheerlijke frietjes van een heus fritkot. Sinds deze week dragen 36 zorgvuldig uitgezochte locaties het Brusselicious-label.

Dat zegt Robèr Willemsem, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Willemsem is teleurgesteld dat de gemeente Amsterdam de deze week in Amsterdam lopende 'restaurantweek' van AirDnD steunt. Waar de officiële horeca aan allerlei wettelijke eisen moet voldoen, is bij de huiskamerrestaurants niet bekend of zij zich hier aan houden. Het is zelfs niet bekend of ze hun inkomsten opgeven bij de belasting. KHN roept de verschillende instanties op controles uit te voeren bij de AirDnD huiskamerrestaurants.

Dat schrijft de DailyMail. Het aantal kinderen onder de vijf jaar dat rotte tanden moet laten trekken, groeit. In slechts tien jaar tijd zagen Britse ziekenhuizen een toename van 24%. De stijging is te wijten aan de consumptie van suikerrijke voeding en dranken. Kinderen eten gemiddeld twee tot drie keer meer suikerrijke voeding dan wordt aanbevolen. Tandartsen geven aan dat niet alleen de voeding schuldig is, ook tandpasta speelt een rol. Veel tandpasta bevat te weinig fluoride.

Dat zegt bioloog en boswachter Alewijn Brouwer tegen RTV Drenthe. Wandelaars die van de paden afwijken en loslopende honden storen de nu broedende vogels in het Drentsche Aa-gebied. Een aantal zeldzame vogels is al uit het gebied verdwenen, aldus de boswachter.

De omzet van McDonald’s Nederland steeg over 2016 met 8,6% naar €732 miljoen. De fastfoodketen noemt ontbijtproducten en ter plekke vers bereide bestellingen als belangrijke redenen voor het succes. In combinatie met de verruiming van de openingstijden trok McDonald's vorig jaar 4,1 miljoen extra gasten. Dat schrijft Distrifood.

Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.

Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog

Nieuws
brief

Ontvang dagelijks of wekelijks het Nieuws binnen de wereld van Foodlog

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.

Most Liked Today

Nico Gerrits

Natura2000

Likes vandaag

Piet Hoogland

land- en tuinbouw

Likes vandaag

Wouter de Heij

R&D en Innovatie in Voedseltechnologie

Likes vandaag

Hermen Vreugdenhil

Agrarisch natuur- en landschapsbeheer

Likes vandaag

Theo Jonkhart

Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en

Likes vandaag

Frank Eric van der Meer

tuinman met biodiversiteit

Likes vandaag