Miljoenen volgers leven wereldwijd mee met een al 15 maanden door China trekkende kudde olifanten. Twaalf drones, tientallen voertuigen en honderden politiemensen houden de kudde in de gaten sinds ze in de buitenwijken van miljoenenstad Kunming opdoken. Dinsdag hadden ze een rustdag, signaleerde de Chinese zender CGTN.

Waarschijnlijk zijn de olifanten hun oorspronkelijk habitat, de 500 kilometer zuidelijker gelegen Mengyangzi Nature Reserve, 'ontvlucht' op zoek naar meer ruimte. De bossen in zuid-China worden opgeslokt door thee- en rubberplantages en het leefgebied van de olifanten versnippert door verstedelijking en industrialisering steeds verder. Een nieuw habitat vind je niet zo maar even als olifant.

De Aziatische olifant is een bedreigde diersoort. China herbergt 300 exemplaren die voornamelijk in het zuiden van de provincie Yunnan leven. Met extra voer - zo'n 2 ton per dag - en 700 man politie en andere hulpverleners proberen de autoriteiten de dieren veilig zelf hun nieuwe onderkomen te laten vinden, zodat mensen, steden en dorpen geen hinder van de zwerfolifanten ondervinden.

BBC - BBC - Error 404: Not Found
Reageer
  • Deel
Druk af