In het project the European Institute of Innovation and Technology (EIT) zullen 50 verschillende partners de komende 7 jaar bijna €1,2 miljard investeren in de ontwikkeling van zogeheten duurzame voeding. Onder de partners zijn bedrijven die eiwitten uit algen en erwten winnen om de samenleving minder te belasten met de productie van dierlijke eiwitten. Het EIT beoogt de ondersteuning van 350 start-ups en opleiding van 10.000 afgestudeerden. Daarnaast hoopt het EIT in 2024, 290 nieuwe of verbeterde producten, diensten en processen te hebben ontwikkeld en in 2030 te hebben kunnen bijdragen aan een reductie met 40% van voedselgerelateerde broeikasgassen in de EU.
EU - EIT Food | European Institute of Innovation & Technology (EIT)
Lees ook
- 0 ExxonMobil trekt zich terug uit algen 14 feb 2023
-
66
+De ideale vleesvervanger moet nog ontdekt worden 25 apr 2021
-
13
+‘Over vier jaar bereiken Europa en Noord-Amerika Peak Meat’ 12 apr 2021
-
27
+‘Windmolens lekken jaarlijkse honderden kilo’s van een zeer krachtig broeikasgas’ 29 okt 2019
-
1
+Vlaamse indoor-algen als garnalenvoer naar Turkije 10 nov 2017
- 0 Toename olie- en gasgebruik stabiliseren wereldwijde CO2-uitstoot 14 nov 2016
- 3 ‘Responsible’ beleggen weinig meer dan wassen neus 24 mrt 2016
- 9 Zeewier rukt op - nu de klanten nog 16 dec 2014
- 0 Luchtkwaliteit in 800.000 jaar nog niet zo slecht geweest 15 mrt 2014
- 0 Broeikasgassen verslechteren kwaliteit gras 8 jul 2013