Voor Nederlanders: in België is het alsof een groot aantal grote AH-winkels vandaag de deuren niet opent. Delhaize, dé grote traditionele kwaliteitssuper van België, verkeert in zwaar financieel weer. Het bedrijf vreesde stakingen omdat het naast reoganiseren ook moet korten op personeelskosten. Die stakingen zijn vandaag een feit.

Maar liefst 103 van de 138 winkels die het bedrijf geheel zelf in eigendom heeft, blijven vandaag gesloten. Vakbonden staken tegen de aangekondigde herstructureringen en besparingen. Ook blijven 2 distributiecentra dicht omdat ze geblokkeerd worden door stakers.

'Grote economische schade'
De actie raakt het bedrijf gevoelig. Ook trouwe klanten worden nu immers gedwongen een andere super te kiezen voor hun boodschappen. Dat kan hun keuze voor een andere super aanzetten en Delhaize dus verder in gevaar brengen. De actie is volgens de bonden de grootste tot op heden.

"Delhaize betreurt de acties. Dit zal grote economische schade berokkenen aan het bedrijf", zegt woordvoerder Roel Dekelver. Het bedrijf wil dan ook zo snel mogelijk tot een oplossing komen.

Fotocredits: caddy Delhaize, Polycart
Dit artikel afdrukken