Veevoer dat vervuild is met een verboden middel dat geen enkel doel dient houdt de gemoederen bezig en druppelt inmiddels de algemene pers binnen. Vanmorgen zijn artikelen te lezen in de regionale kranten en het FD.

Furazolidon komt, zo is vastgesteld, van grondstoffenbedrijf Van Katz. Dat beweert dat het komt van duiven die in de loods poepen. Onzin en onmogelijk, zegt vandaag Francine van Rossem van Trustfeed tegen Annemieke van Dongen van de Persdienst in de regionale bladen. Als dat waar zou zijn zou er 1.000 kilo in het voer gepoept moeten zijn.

Eergisteren toonde voermaker Coops, die grondstoffen inkoopt bij Van Katz, zich al ongelukkig met de uitlatingen van de al wat oudere baas van dat bedrijf tegenover Boerderij. Hoe echter een nutteloos, maar verboden middel in ons veevoer komt, kan nog steeds niemand vertellen.

De eerste 2.500 kalveren zijn reeds bestemd voor de destructor. Mogelijk volgen nog vele tienduizenden dieren, met name bij varkensboeren. Onderwijl hebben inmiddels alle veevoerinstanties in ons land verklaard dat Nederland zijn zaken echt beter voor elkaar heeft dan welk land dan ook.
Dit artikel afdrukken