De drinkende studenten slaan gemiddeld 4 drankjes achterover. Dat is maar net onder de drempel van 5 drankjes die voor ‘binge drinking’ gehanteerd wordt.

De leeftijdsgroep tussen de 18 en 25 is in de VS de groep die het meest met alcohol en drugs experimenteert. Van de college-gangers zal vandaag ook ongeveer 1 op de 12 stoned worden; dat zijn 900.000 studenten. Ongeveer 15.000 studenten zullen cocaïne gebruiken, 13.000 gaan aan de hallucinerende middelen (paddo’s of LSD) en meer dan 7.200 studenten zullen heroïne gebruiken.

Volgens de statistieken zijn deze aantallen niet buitensporig. Studenten ervaren meestal geen negatieve gevolgen van hun drinkgedrag of druggebruik en behalen gewoon hun diploma, al hebben drinkers een grotere kans te stoppen met hun studie. Toch slaat Wonkblog een positieve eindnoot aan: "Waar de grote aantallen college-drinkers alarmerend lijken, is de keerzijde positief: als 1 op de 8 studenten op enige avond drinkt, betekent dat dat de andere 7 iets anders aan het doen zijn - naar de bibliotheek, spelletjes doen of gewoon rondhangen met vrienden."
Dit artikel afdrukken