imageVandaag op zibb.nl:
Onderzoekers van de universiteit in het Amerikaanse Illinois hebben uitgedokterd dat mannen die drie tot vijf keer per week een combinatie van tomaat met broccoli eten 40 procent minder kans hebben op prostaatkanker.
Dat beide groenten een effect hebben op het voorkomen van prostaatkanker hadden, was al bekend. Maar het effect wordt duidelijk vergroot bij een gecombineerde maaltijd. Het beste effect wordt volgens de onderzoekers bereikt bij het eten van rauwe broccoli en verse tomaten.


Is dit nou zinvol onderzoek? Want ik mag hopen dat niemand zich gaat veroordelen tot 5 dagen in de week rauwe broccoli met verse (niet ouder dan hoeveel dagen geleden geplukt? - dat wordt lastig) tomaten. God mag weten wat je door zulk eenzijdig eten allemaal niet binnen krijgt. Het side-effect dus: meer kans op ziektes en kankers X, Y en Z door een ongebalanceerde voedselinname.

Wie betaalt dit soort onderzoek? De groententelers (die zich op Zibb zowel blij als blijmakend realistisch tonen) of de overheid? Het lijkt me vanuit beide kanten volstrekt irrelevant. Tenzij je het natuurlijk ziet als zuiver wetenschappelijke kennis. Maar dan lust ik er nog wel een paar ;-)

Doe mij liever een blik wiskundigen die eens out-of-the-box het energiebeheer van kassen mogen gaan optimaliseren.
Dit artikel afdrukken