De vleeswarencheffin van zomaar een Franse super. Hieronder een foto van haar vitrine. De hammen zijn niet van te voren gesneden en zijn dus altijd vers van het mes. Opvallend zijn de prijzen. Uiterst schappelijk vergeleken bij marktleider Albert Heijn die de Parmaham doet voor €47,87 de kilo, terwijl zijn Franse collega die ham vers gesneden kan verkopen voor €24,60. Een 'gewone' Italiaanse ham, vergelijkbaar met een al even gewone Spaanse Serrano, krijg je van deze Franse dame mee voor €17,90
Serrano kostte er begin dit jaar nog €29,88, maar is nu uit de webwinkel van AH verdwenen. Net zoveel als de Aosta-ham bij de Franse super, die bij zo duur zo worden bij Albert Heijn dat je hem daar niet eens vindt. Het streekproduct (helemaal links: "produit régional" met varkens uit Lacaune) - in Nederland verkocht met een flinke schep op de prijs - kost bij de Franse super net zoveel als bij ons een aangekleed plakje gebraden gehakt. €16,90, maar hij is werkelijk excellent!Felix Wilbrink vraagt zich dezer dagen in de Telegraaf af wie de rekening betaalt. Ik ook. Wie deze verschillen kan verklaren moest het maar eens doen.




Enne ... nu je toch in buitenlandse supers komt: maak eens wat prijsfoto's en stuur ze ons.

image
Dit artikel afdrukken