In 18 staten in de VS zijn de afgelopen dagen tenminste al 278 gevallen van salmonellabesmetting bekend geworden, schrijft De Standaard. De bron is waarschijnlijk een pluimveebedrijf in Californië, waar ook de meeste ziektegevallen zich voordoen. Behalve een waarschuwing op de site van de FSIS is er weinig informatie of advies te vinden bij de diverse betrokken voedselautoriteiten en inspectiediensten: door de 'shutdown' is hun capaciteit sterk teruggebracht.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Zijn wel belangrijke dingen in de wereld lijkt me, zoals bijna een miljard mensen die honger hebben.
Wat de schuld is van biologisch-dynamishe bedrijfsvoeringen.
Dus die waarschuwingen ivm salmonellabesmetting is gewoon onzin.
Laten we focussen op de echte problemen aub.
Immer de consument koopt het toch?
Dus wordt het geproduceerd.
En als ze de producten gewoon goed bakken is er niets aan de hand zou ik zeggen.
Amerikaanse Voedingscentrum zal dit ook beamen, en de Amerikaanse CBL ook.
En dit zijn consumenten georïenteerde organisaties, dus die weten het wel, en hebben wetenschappers + specialisten in huis.