Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Tiny van Boekel
Levensmiddelentechnoloog (WUR)
Publieke contactgegevens
tiny.vanboekel@wur.nl
wur.nl
Laatste 5 reacties
5
Saskia #14: ik bedoelde pasteuriseren en steriliseren als voorbeeld van processing, omdat ik denk dat de kritiek van Wouter is dat de meeste mensen...
Tiny van Boekel
3 weken geleden
Duits voedingsadvies zet vleesvervangers alvast buiten spel
4
#11 Saskia: Wouter de Heij heeft het niet over ultraprocessed food (wat dat ook maar moge zijn) maar over processed food. Je maakt de fout dat je...
Tiny van Boekel
4 weken geleden
Duits voedingsadvies zet vleesvervangers alvast buiten spel
17
Ik heb inderdaad gesteld dat het tijd wordt om minder te raffineren, overigens een gedachte die ik niet als enige technoloog heb, ook WUR collega's...
Tiny van Boekel
4 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
9
Als reactie op #3, deze beste man denkt eerder dat de samenleving als geheel op een eiland zit en blijft ontkennen wat er aan de hand is. Mijn...
Tiny van Boekel
9 maanden geleden
Duurzaam en gezond eten uit de fabriek
3
Ik kreeg nog wat aanvullend commentaar van Prof. Willem Norde (van wie ik lang geleden thermodynamica colleges heb gehad): "Entropie toename...
Tiny van Boekel
9 maanden geleden
Zonder wil tot verandering en besef van thermodynamica gaat het niet
Alle reacties
Laatste 5 artikelen
17
Zonder wil tot verandering en besef van thermodynamica gaat het niet
10 jul 2023, 7:09
31
Wanneer is een product zichzelf?
16 jun 2017, 8:30
18
Frietkunde vanuit wetenschappelijk perspectief
24 apr 2016, 13:05
39
‘De voedingsmiddelenindustrie is niet open’
12 okt 2015, 13:17
121
‘Geen voedselzekerheid zonder industriële productie’
26 jan 2014, 2:02
Alle artikelen
Reacties met de meeste likes
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
8 jaar geleden
Even een snelle reactie mijnerzijds voordat ik aan mijn hoofdtaak begin (onderwijs en onderzoek, zie ook hieronder). De oproep dat ik opgehangen...
32
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
4 maanden geleden
Ik heb inderdaad gesteld dat het tijd wordt om minder te raffineren, overigens een gedachte die ik niet als enige technoloog heb, ook WUR collega's...
17
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
8 jaar geleden
Beste mensen Ik heb een hele drukke baan en kan niet op elk moment reactie geven (eigenlijk alleen 's morgens vroeg en 's avonds laat). Nu het stadium...
14
Ongezond voedsel moet duurder worden, maar wat is ongezond?
5 jaar geleden
Op verzoek van Dick mijn reactie (wil ik overigens ook nog wel doen na mijn pensioen, Dick, ik hoop dan ook nog wel wat te mogen zeggen!) om de twee...
12
Is houdbaar ‘meuk’ en vers gezond of hebben we een ander vraagstuk?
7 jaar geleden
Ik was nog niet eerder in de gelegenheid om te reageren, sorry. De reacties overziende, wil ik op een paar punten reageren: @ Dennis Zeilstra: ik vind...
9
Alle reacties
Bericht versturen voltooid.
sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.