Biografie

Fred Brouns is hoogleraar “Innovatie Gezonde Voeding”, aan de Universiteit Maastricht, afdeling humane biologie, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences.
Promoveerde aan de Universiteit van Maastricht...

Fred Brouns is hoogleraar “Innovatie Gezonde Voeding”, aan de Universiteit Maastricht, afdeling humane biologie, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences.
Promoveerde aan de Universiteit van Maastricht op het onderzoek “Food and Fluid Related Aspects in Highly Trained athletes”, waarvoor hij de Nederlandse prijs voor sportgeneeskunde ontving.
Kreeg fellow-ships van het American College of Sports Medicine, het European College of Sports Sciences en ICC -academy international cereal sciences.
>30 jaar academische en industriële ervaring op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van voeding en voedingsstoffen op het lichamelijk functioneren en gezondheid.
> 200 wetenschappelijke en > 300 populair wetenschappelijke publicaties. ruim 300 congres/symposium bijdragen
Geregistreerd voedingskundige van de Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen.
Wereldwijd spreker op het gebied van voeding , bewegen en gezondheid.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.