Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? klik hier
fl
Foodlog.LEKKER SCHERP ZINNIG
WEEKEND
20 september 2014
Übermuts | Onverpakt zonder weekmakers | Tomatenfeessie
Bijna ongemerkt ging het er plots hard aan toe. Teun van de Keuken, ambtenaar van dienst bij de Keuringsdienst van Waarde, schreef over zijn verloren vertrouwen in eten en zijn oplossing. Hij gaat alleen nog naar kleine winkels en ambachtslieden die hij wel meent te kunnen vertrouwen. Opeens heette hij een Übermuts én kreeg die typering bijval van een voormalig medewerker van diezelfde Keuringsdienst.

Vieze Guacamole
Het rommelde al even op Foodlog. Albert Heijn probeert zijn avocadoloze guacamole-dip aan te passen omdat de Consumentenbond het daar tijd voor vond.
Maar consumenten blijken de nieuwe dip - waar wél echte avocado inzit - niet lekker te vinden. Waarom dan aanpassen? Het gaat nergens meer over, ga toch echte boeven vangen, schreef Dick Veerman met zoveel woorden.
Hij kreeg van een aantal lezers voor op zijn lazer. Maar ook daar keerde voormalig Keuringsdienstambtenaar Klootwijk zich tegen het 'gemier' en makkelijke scoren van NGO's en journalisten die maar niet op zoek gaan naar de spannende en wezenlijke verhalen. Prompt twitte Annemarie Geleijnse van het kritische duo De Laatste Paling:


De link leidt naar Geleijnse die schrijft over een ham die - hoe kan het anders - door Het Grote Blauwe Kwaad uit Zaandam ernstig zou zijn verkracht en genept.

Maar het schuift en rommelt. Bedrijven zijn Kanonenfleisch voor luie journalisten en luisteren daar ook nog naar. Wakker Dier zat afgelopen week opeens (bijna) zonder kandidaten voor de Liegebeestprijs 2014 omdat ze prompt de eisen van de dierwelzijsvechter inwilligden. Als bedrijven luisteren, dan kunnen we het dus over serieuze dingen hebben. Het is nog even wennen, maar Geleijnse liet alvast sportief zien wat iedere zichzelf respecterende journalist weet. Op naar de volgende ronde dus.

En verder:
- stonden we stil bij wat J.-P. van Doorn typeerde als een tomaten'feessie' op de Dam en het verschil tussen Belgen en Nederlanders om met Poetin en hun land- en tuinbouw om te gaan.
- dachten we na hoelang een winkel zonder met weekmakers verpakt voedsel het volhoudt (daar horen we graag nog meer over)
- ontdekte Nick Trachet de plastic zak
- werd Lucette Faber rauw geconfronteerd met de betekenis van troosteten
- maakte Florine Boucher iets nuttigs en lekkers van tomaten: doe-het-zelf Hot Country Ketchup
- probeerde Wendeline van den Nagel een busjesman te verleiden met een lekkere bal gehakt
Alles beter dan de auto om naar je werk te gaan
Nieuws Cécile Janssen 17 september 2014 - 8:03
Forens je naar je werk? Laat dan de auto staan en ga fietsen, wandelen of met het openbaar vervoer. Dat komt je psychologisch welbevinden ten goede, ontdekten…
Wij willen vieze guacamole en zwarte pieten
Nieuws Dick Veerman 16 september 2014 - 1:15
Zwarte Piet is door de Hema in de ban gedaan. Omdat AH nepte met zijn ossenstaartsoep, kun je die alleen nog vermomd als rundvleessoep vinden. En nu moet…
Wat is het signaal van die tomaten op de Dam?
Nieuws Redactie 15 september 2014 - 0:02
Het was tegen Poetin, voor de tomatentuinders, maar tegen de duurzaamheid en toch ook weer niet. Dat laatste volgens de organisatoren, want een tomatenman…
Onverpakte boodschappen doen: gaat dat lukken?
Nieuws Redactie 18 september 2014 - 7:00
In Duitsland opende Original Unverpackt, de winkel zonder verpakkingsmaterialen en merken. Dat betekent geen verpakkingsafval en geen weekmakers meer.
Hot Country Ketchup
Nieuws Florine Boucher
15 september 2014 - 0:01
Florine Boucher vindt sommige country ketchups in potjes niet te versmaden.…
Culinair ontdekt: Plastic Zak
Nieuws Nick Trachet
16 september 2014 - 0:29
Nick Trachet ontdekt ditmaal een culinair randverschijnsel en neemt je…
Americana I: Comfort Food
Nieuws lucette faber
19 september 2014 - 12:43
Vier het leven. Soms drukt het leven je onverwacht op de betekenis van…
Alwéér alles gelezen? Word dan eens Foodlog Friend!
Vind je Foodlog belangrijk?
> Word betalend lid!
© Foodlog 2024
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier