Een mooi, gezond, te genieten, wijs en lekker jaar gewenst! Met een nieuw en weer helemaal interactief Foodlog dat het experiment van de Onderheid vorm en inhoud gaat geven. Het geven van appeltjes voor reacties moet ons daarbij helpen. We kozen het op-de-groei en hebben er meer voor in petto. Eerst moet Foodlog er even 'in' komen. Stem dus steeds met je duim voor een reactie waar je wat mee kunt.
Dick Veerman had gisteren zijn oordeel over Zembla al klaar vóór de uitzending waarin asbestbrood kennelijk voor Kamervragen en een kopersstaking bij supermarkten moest gaan zorgen. Ken jij het verschil tussen trans- en cisgenese, terwijl je wel tegen GMO bent? Toch speelt die vraag op dit moment in Nederland.
We noteerden een verfrissend argument over het eten van dieren. De Duitse Professor Bernd Ladwig volgt een strikte redenering: vlees eten is alleen voor arme mensen. Zij komen anders niet aan voldoende eiwitten. Wie alternatieven heeft - zoals wij in de rijke wereld - moet het met high tech verwerkt en verkocht plantaardig voedsel doen.
Nieuw op Foodlog: Hazel Hardijzer. Ze houdt van zoetigheden. Voor ons gaat ze op zoek naar de Engelse keuken. Florine Boucher kwam met een heerlijke zoet/zout combinatie, met alléén natuurlijke suikers (maar even buikvullend als 'toegevoegde'). Als gezond tegenwicht dit item in de agenda: het Denkcafé in Rotterdam over suikerverslaving. Starring: professor Aart Jan van der Lelij.
Fascinerend overigens: we beginnen te ontdekken dat op het verkeerde moment eten en te weinig slapen weleens belangrijke dikmakers zouden kunnen zijn.
Het meest opvallende Korte Nieuws uit onze lange stroom: inmiddels is 1 op de 3 wereldbewoners te dik. Verrassend: de groei zit 'm vooral onder mensen die nog maar amper van het bestaansminimum wegkrabbelen.
|