Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? klik hier
fl
Foodlog.LEKKER SCHERP ZINNIG
WEEKEND
17 januari 2013
Aalt Dijkhuizen antwoordt | Vintage varken | ‘eerlijke prijs’ | Remeker Puur
WUR-voorzitter Dijkhuizen belandde via De Telegraaf alweer midden in de aandacht met zijn pleidooi voor intensieve landbouw. Foodlog vond hem bereid te antwoorden op vragen van het publiek.

Opmerkelijk: Dick Veerman neemt het op voor de supers in het rommelige debat over 'eerlijke prijzen' en de dramatische financiële toestand waarin de Nederlandse boer verkeert. Wist u trouwens dat boerderijkinderen gezonder zijn dan stadse?

Remeker Puur werd de #bestekaasNL op de Horecava. Ditmaal gaat NieuwVers op zoek naar Het Beste Brood van Nederland. Elisabeth Lanz versterkt het redactieteam. We proberen online akker, molenaar en bakker zelf te laten vertellen wanneer brood het beste is. Het is een experiment in consumentenvoorlichting vanuit de echte kennis van echte vakmensen.

Waar heb je eigenlijk nog consumentenvoorlichting voor nodig? Ook het Nederlands Visbureau lijkt die toer op te gaan. De Nationale Denktank heeft daar volgens Dick Veerman weinig van begrepen: het bijmengprincipe zorgt voor 'niemands duurzaamheid'. Tot slot: veel gelezen, maar nauwelijks commentaar - een pleidooi voor het typisch Nederlandse maar vergeten varken.
Plofkip: de consument bepaalt
Nieuws Aalt Dijkhuizen 12 januari 2013 - 22:12
Vanuit de maatschappij en op Foodlog wordt Aalt Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van de WUR, uitgedaagd om directer met het publiek in gesprek te gaan over…
‘Eerlijke prijs’
Nieuws Dick Veerman 13 januari 2013 - 20:41
Een mailtje van Peter Smit van de Levensmiddelenkrant. 'Heb je gedacht aan je column voor deze week?' Dat had ik niet. Daarom maakte ik een nieuwe en heel…
Vis ‘t uit: van verantwoord naar verantwoordelijk
Nieuws Redactie 17 januari 2013 - 9:47
Het Nederlands Visbureau start een nieuwe campagne. Met 'Vis 't Uit' wil het consumenten zelf aan het denken zetten en hun eigen, maar toch verantwoordelijke…
Houdt u van gemengde kip?
Nieuws Redactie 16 januari 2013 - 6:56
Het 'bijmengprincipe' werd bedacht door de Nationale Denktank. Doe langzaam steeds meer 'goeie' kippen bij 'foute' en het aanbod van de supers kan ongemerkt…
De beste kaas van Nederland: Remeker Puur
Nieuws Redactie
10 januari 2013 - 11:19
Ze komen uit Lunteren en maken kaas van de melk van hun Jersey-koeien.…
Boerderijkinderen zijn gezonder dan stadskinderen
Nieuws Redactie
15 januari 2013 - 19:47
Kinderen die in de stad opgroeien hebben meer last van allergieën, astma…
Op zoek naar het beste brood van Nederland
Nieuws Dick Veerman
16 januari 2013 - 8:57
Nederlanders eten 60 kilo brood per jaar. Daarmee behoren we tot de grootste…
Alwéér alles gelezen? Word dan eens Foodlog Friend!
Vind je Foodlog belangrijk?
> Word betalend lid!
© Foodlog 2024
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier