Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? klik hier
fl
Foodlog.LEKKER SCHERP ZINNIG
WEEKEND
29 maart 2013
TROS Radar en Wakker Dier in de fout | Bio toch gezonder? | God verdween uit Stompwijk
Niemand die het ooit bewees, maar een Amerikaanse universiteit toonde het nu toch aan: biologisch eten laat fruitvliegjes langer en gezonder leven. TROS Radar ontmaskert doorgaans list en bedrog. Deze week lijken de makers met hun uitzending over broedeieren een flink loopje met de waarheid te hebben genomen.

Professor en medicus Jan Kluytmans luidde ooit de bel tegen het antibioticagebruik in de intensieve veehouderij. Toch blijkt hij een rol te zien voor de kennis die Nederland in die tak van sport heeft opgebouwd. Duurzaamheidsconsultant Hans Blonk maakt duidelijk dat duurzaamheid maar om 1 ding draait: de bodem en het feit dat wij mensen het grote gat in de kringloop zijn.

NieuwVers kiest in mei de beste tomaat van het land. Maria Kolossa ging er alvast de straat voor op. Tuinder Henric van der Krogt ziet zijn oude Stompwijk verpieteren en vraagt zich af: waarom is er geen beleid om het land zowel rendabel als mooi en leefbaar te maken?
België heeft het in zijn hoofd gehaald om van Belgische chocolade een streekproduct te maken. Toch komt de cacao van ver. Dat en meer op Foodlog in de afgelopen twee weken.
Het fabelachtige dooierzakje
Nieuws Dick Veerman 27 maart 2013 - 7:05
Ik kreeg gisteravond een cursus broeden voor beginners van Ron Meijerhof. Ik sprak hem naar aanleiding van de verontwaardiging die ontstond na de onthutsende…
“Mensen vergeten dat er altijd een lek zit in een kringloop”
Nieuws Sebastiaan Aalst 29 maart 2013 - 1:46
Hans Blonk is dé duurzaamheidsrekenaar op het gebied van eten in Nederland. Hij prikt de nodige romantische stellingnames van 'bewust' consumerend Nederland…
Jan Kluytmans:  “Als we niet oppassen, wordt voedsel weer gevaarlijk”
Nieuws Dick Veerman 25 maart 2013 - 0:33
Negentig procent van de kip is besmet met E-coli’s die ESBL bevatten. Sinds 2000 nam de ESBL besmetting onder de Nederlandse bevolking toe van praktisch…
Populariteit lokaal eten fors omhoog door paardenvleesschandaal
Nieuws Redactie 25 maart 2013 - 22:39
Zeker weten waar je eten vandaan komt. Eten uit je eigen land of streek. Dichtbij is vertrouwd, daar kun je van op aan. Het paardenvleesschandaal heeft…
Tomaat: wat zet jij op je boodschappenlijstje?
Nieuws Dorine Rüter
25 maart 2013 - 1:36
Eind mei kiest NieuwVers de beste rauw te eten tomaat. Ter voorbereiding…
Ontbijt met seks
Nieuws Redactie
21 maart 2013 - 23:59
'Gender Food' in de vorm van een ontbijt dat ook nog eens lekker is voor…
Belgische chocolade wil streekmerk worden
Nieuws Redactie
19 maart 2013 - 10:06
Belgische chocolade is een streekproduct, en moet op dezelfde manier beschermd…
Alwéér alles gelezen? Word dan eens Foodlog Friend!
Vind je Foodlog belangrijk?
> Word betalend lid!
© Foodlog 2024
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier