Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? klik hier
fl
Foodlog.LEKKER SCHERP ZINNIG
WEEKEND
28 februari 2014
Goedkoop gezond & stoppen met spuiten
Brazilië kwam met 10 eetregels die we hier ook maar moesten overnemen, zei Janneke Vreugdenhil. Zelf koken staat centraal in die visie. Foodlog sprak er uitgebreid over.

5 regels & koken voor niks
Je hebt altijd baas boven baas. Naar aanleiding van onderzoek van de vermaarde academicus Dr. Mozzafarian kwam de Harvard School of Public Health met 5 eetregels. Volgens Harvard is gezond nauwelijks duurder, als je maar zelf kookt.
Jack - a girl from London - weet het zelfs veel goedkoper te maken. Werkeloos en zonder een cent te makken, leerde ze gezond koken voor bitter weinig. Toen haar kunst een hit werd, ze er geld mee ging verdienen en een boek schreef, begonnen de Engelsen te zeuren. Wat een kinnesinne!

Kamervragen over criminele supers
Dat klinkt allemaal anti-super en anti-industrie. Culicriticaster Wouter Klootwijk vindt dat flauwekul. Hij noemt het zelfs een 'elitair coterietje'. Vol ironie noteerde hij: De criminelen van AH tot Jumbo stoppen ook fantastische kogellagertjes in de wielen van hun winkelkarren. Dan rijden ze licht als een veertje langs de schappen. Ik stel Kamervragen voor. Of de minister begrijpt dat wielen van winkelwagentjes stroef moeten lopen, of liever helemaal geen wielen maar glij-ijzers er onder, opdat boodschappen doen zwaar werk wordt en iedereen dun.

The Temple of Doom
De nieuwe landbouw komt eraan, riepen vernieuwers in Wageningen afgelopen weekend tegen Aalt Dijkhuizen en Louise Fresco in hun eigen 'Temple of Doom'. Dick Veerman ging er niet heen, maar maakte het goed met een analyse van de zinloze loopgraven in de oorlog tussen oud- en nieuwlichters.

Koken & drinken
Nick Trachet ontdekte de Chinese waterkastanje. Robin Kok braadde een procureur en Vaticaanstad blijkt het op een raadselachtig drinken te hebben gezet.

Spuiten
Opvallend Kort Nieuws: de biologische wijnboer Emmanuel Giboulot kreeg meer dan een half miljoen mensen achter zich omdat hij weigert zijn Bourgogne-druiven te bespuiten. Tegelijk werd bekend dat het zaad van mannen in Franse wijnstreken duidelijk in kwaliteit achteruit gaat. Het zou aan het spuiten liggen.
De Fransen komen ook maar meteen met een logo voor blije onbespoten bijen. Dat land let tenminste op zijn bloemetjes en kroost.
‘Een meisje genaamd Jack’
Nieuws Redactie 26 februari 2014 - 1:17
Jack Monroe is een Britse alleenstaande moeder zonder baan. Ze maakte van de nood een deugd en beschreef haar overlevingsstrategie in een boek. En nou…
De kruidenier heeft het gedaan
Nieuws Wouter Klootwijk 24 februari 2014 - 8:43
Er verschijnen boeken tégen de supers. De Supermarktleugen is er zo eentje. Er lijkt nog meer op komst. Mailend daarover met Wouter Klootwijk noemde hij…
Zinloze loopgraven
Nieuws Dick Veerman 25 februari 2014 - 0:30
Er wordt wat afgesteggeld over de intensieve landbouw. De ruzies zijn niet van de lucht. Nu Louise Fresco is benoemd tot baas van de WUR en Aalt Dijkhuizen…
Trieste slager
Nieuws Redactie 26 februari 2014 - 0:07
Stel: je bent slager en telg uit een familie die al generaties echt laat zien dat vlees van dieren komt. Dat doe je in de etalage van je winkel.
Procureur, lekker als slow- én fastfood
Nieuws Robin Kok
25 februari 2014 - 0:05
Robin maakt van slowfood fastfood. Dankzij de slager, een groot stuk procureur…
Waarom is Vaticaanstad wereldkampioen wijndrinken?
Nieuws Redactie
27 februari 2014 - 0:03
Niemand weet het. Daarom vragen we het Foodlog.
Culinair ontdekt: Chinese waterkastanje
Nieuws Nick Trachet
27 februari 2014 - 0:01
Chinezen vieren hun Nieuwjaar ná het onze. Ze baseren hun tijdrekening…
Alwéér alles gelezen? Word dan eens Foodlog Friend!
Vind je Foodlog belangrijk?
> Word betalend lid!
© Foodlog 2024
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier