Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? klik hier
fl
Foodlog.LEKKER SCHERP ZINNIG
WEEKEND
14 februari 2015
Oerwoudvrij
Houdt ideospeak de vooruitgang tegen?

Ei & akker naast elkaar
GIJS en super PLUS komen met een nieuw ei. Het is 'oerwoudvrij' en laat Hollandse boeren wat nieuws maken en dus wél geld verdienen. Da's belangrijk, want Nederlandse eierboeren zijn eigenlijk collectief failliet.
Milieudefensie helpt mee en maakt Europa minder afhankelijk van de economische oorlog om de grondstoffen in de wereld. Dat zijn dus al twee argumenten waar niemand tegen kan zijn.
Ook houdt het de stront van de kippen dichter in de buurt van de akkers waar het beestenvoer wordt verbouwd. Dat maakt een beginnetje om ze straks echt naast elkaar te zetten.

Driemaal vooruitgang dus. En toch waren de donkergroene hardliners van Foodlog tegen Jacomijn Pluimers van Milieudefensie. De discussie is een juweeltje van wat er misgaat als milieuorganisaties wél goed doen, maar denken dat ze er ideologische verleidingstaal voor nodig hebben. Lezen!

Foodlog Friends & Foodlog Partners
Foodlog zoekt vrienden en biedt die voordeel in samenspel met Foodlog Partners. Je zult hun aantal in de komende maanden zien groeien
Samen creëren we de ruimte om elkaar niet langer de kop in te hoeven slaan met ideologie. Ruimte om het te kunnen hebben over hoe we in al onze verschillen verder willen en kunnen.

Daar moet je iets aan hebben. Je kunt bijvoorbeeld met voordeel:
1. naar het nieuw-ruige restaurant Dertien van de meesterlijke kok Pepijn Schmeink in Rotterdam
2. Vair Varkensvlees gaan kopen of bestellen bij Marijke en Michiel Nooijen in Keldonk (Veghel). Zij hebben de enige stal ter wereld waar je de varkens (met uitloop én zelfs blije buren) via een App zelf kunt trakteren op een appel
3. gaan eten bij Loft88 in Utrecht waar o.m. YFM-oprichter Samuel Levie en zijn vrienden hun worsten serveren
4. echt eerlijke - 'ver boven fair trade', zeggen ze zelf - chocolade bestellen en heel gemakkelijk thuis laten bezorgen door Chocoweb
5. een abonnement nemen op VORK als je rustig op de bank met een mooi blad in de hand de achtergronden bij de actualiteit bijhoudt

Vind je 2 of 3 van die aanbiedingen al leuk, dan heb je zo je jaarlijkse Foodlog Friendship eruit. Je bouwt mee aan een netwerk van vooruitgang zonder de ideologische strijd die de wereld er echt niet leuker op gaat maken.
Laat je verleiden, word Foodlog Friend.
Wat is mis met gehakt, maar niet met melk?
Nieuws Redactie 12 februari 2015 - 0:56
Het Europees Parlement wil dat we weten waar ons vlees vandaan komt. Wil jij dat ook?
Nederland op 2 na grootste zoetekauw ter wereld
Nieuws Jora Steennis 10 februari 2015 - 0:08
Nederland staat op de derde plaats in de wereldkampioenschappen suiker-consumptie. Voor vet is het niet veel beter: daar staan we op de vierde plaats.…
Première voor Gijs en PLUS: het oerwoudvrije ei
Nieuws Jacomijn Pluimers 9 februari 2015 - 7:00
Voor elk ei wordt een stukje oerwoud gekapt. Daar is nu verandering in gekomen. Het eerste oerwoudvrije ei van Nederland ligt in de super. Jacomijn Pluimers…
SIRE promoot Kliekipedia
Nieuws Cécile Janssen 11 februari 2015 - 1:01
Nederlanders blijken twee gevoelens te hebben bij voedselverspilling: onverschilligheid en machteloosheid. SIRE besloot er iets aan te doen.
Luchtig mandarijnentaartje
Nieuws Florine Boucher
13 februari 2015 - 0:17
Florine Boucher brengt zon en zoetheid in de winter, met schil en al.
Opgesjiekte kliekjessoep
Nieuws Karin Luiten
12 februari 2015 - 0:08
Al geïnspireerd door de kliekjescampagne van SIRE en Kliekipedia? Karin…
Glutenvrije croissants - van Wendeline natuurlijk
Nieuws Wendeline van den Nagel
8 februari 2015 - 21:19
Wendeline van den Nagel moest al glutenvrij koken en bakken voor haar kinderen.…
Alwéér alles gelezen? Word dan eens Foodlog Friend!
Vind je Foodlog belangrijk?
> Word betalend lid!
© Foodlog 2024
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier