Dinsdag aanstaande start Foodlog met een nieuwe site en een nieuw format.
Kwestie & Nieuws
De Kwestie en Het Nieuws. Twee rubrieken worden de kern van onze berichten over de actualiteit en de verwarring waar die voor zorgt. Een Kwestie loopt een maand en graaft alle kanten van een onderwerp uit tot op de bodem. Dat verheldert echt.
Superfoods
Daar gaat de eerste Kwestie over. In Museum Boerhaave starten we de discussie live:
- waar komt de hype vandaan?
- hoe reageert je dokter?
- hoe het zit: word je er gezond of juist ziek van?
- wat kan de minister van Volksgezondheid - die ons preventief gezond wil houden - ervan leren?
Voor het Grote Superfoodsdebat op 18 maart in Leiden hebben we nog veertig extra kaarten beschikbaar kunnen maken. Mail naar redactie@foodlog.nl (vemeld 'Superfoods') als je wilt deelnemen. Toegang: € 9,50; gratis voor Foodlog Friends.
Inkopers & kwaliteit
Pasteikeizerin en voormalig Vrij Nederland-journaliste Diny Schouten geeft een inkijkje in de manier waarop inkopers omgaan met kwaliteit en imago. En haar exemplaren waren nog wel van zo'n alles-helemaal-OK winkel.
Changing the Game
Joris Lohman legt uit met welke methode voedselsysteemveranderaar Lucas Simons de wereld denkt te kunnen verbeteren.
Kat en hond worden multimiljonair
Choupette, de heilige birmaan van Chanel-designer Karl Lagerfeld, erft straks een fortuin. Herder Gunther IV erfde reeds €328 miljoen van zijn baasje, gravin Karlotta von Liebenstein. Teken van de tijd of van gekte?
Nick Trachet wil de auto weer aan de kant en de huis-aan-huis bezorging weer terug. Voor de echte doe-het-zelvers doet Robert-Jeroen Vriesendorp het even voor: zo maak je echte zure kool. Menig Foodloglezers is er al mee aan de slag gegaan.
|