Met 1Vandaag werkte Foodlog aan een uitzending over zo'n 40 bedrijven die - buiten hun schuld - in de problemen komen door de nasleep van de vermoedelijke vleesfraude bij Van Hattem. Uiteindelijk durfde niemand voor de camera. Angst voor claims over en weer en angst voor de reactie van de NVWA. Is dat een gezond klimaat om het vertrouwen in 'vlees' te herstellen? Mogelijk toont de overheid zich in zijn streven voortaan recht in de leer te zijn juist onbetrouwbaar en daarom ongeloofwaardig.
Gezond
Het Voedingscentrum had kritiek op Superfoods. Terecht, want de gezondheidsclaims zijn niet correct, maar superfoods afschieten als te duur en kwakzalverij is het andere uiterste. Desgevraagd schreef Dick Veerman er een opinie over voor Trouw. De discussie daarover is in volle gang. Ook hier gaat het over de geloofwaardigheid van een overheidsinstelling.
Maakt alleen eten gezond? Wie dat denkt, vergist zich. Echte liefde en lekkere seks dragen vermoedelijk enorm bij aan je gezondheid. Wie zich dus alleen op de eetgoeroe's stort, moet ook eens verder kijken.
Lekker
Op een BBQ kun je echt koken. We zijn dan ook blij dat we BBQ-koning en -kampioen Ralph de Kok bereid hebben gevonden daarover op Foodlog te komen vertellen. Vandaag maakt hij zijn debuut. De oven is vermoedelijk toch geschikter voor de castagnaccio die Florine Boucher bakte. Ook het pocheren van het eitje bij Lucette Fabers keizerlijke asperges blijven we natuurlijk gewoon in een pan op het vuur doen. Maar voor de rest wordt BBQ-en op Foodlog iets op culinaire stand.
Kort
Het nieuws ging meteen als een lopend vuurtje over twitter: als je binnen 5 seconden iets van de vloer oppakt en in je mond stopt, word je daar echt niet beroerd van. Alweer iets tegen voedselverspilling gevonden dus.
Al even opvallend: slow joggen is beter. Hardlopers blijken doodlopers. Ook vervelend nieuws: de opschaling van de landbouw levert nu alweer achterhaalde bedrijven op. Ze zorgen voor de verkrotting van het platteland, vrezen vastgoedboeren. In de Amsterdamse Rode Hoed ging het deze week over bodemboeren en de hotte nieuwe Wageningse professor Pablo Tittonell.
|