Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? klik hier
fl
Foodlog.LEKKER SCHERP ZINNIG
WEEKEND
14 maart 2014
Geloofwaardigheid, gezonde liefde en BBQ’en
Met 1Vandaag werkte Foodlog aan een uitzending over zo'n 40 bedrijven die - buiten hun schuld - in de problemen komen door de nasleep van de vermoedelijke vleesfraude bij Van Hattem. Uiteindelijk durfde niemand voor de camera. Angst voor claims over en weer en angst voor de reactie van de NVWA. Is dat een gezond klimaat om het vertrouwen in 'vlees' te herstellen? Mogelijk toont de overheid zich in zijn streven voortaan recht in de leer te zijn juist onbetrouwbaar en daarom ongeloofwaardig.

Gezond
Het Voedingscentrum had kritiek op Superfoods. Terecht, want de gezondheidsclaims zijn niet correct, maar superfoods afschieten als te duur en kwakzalverij is het andere uiterste. Desgevraagd schreef Dick Veerman er een opinie over voor Trouw. De discussie daarover is in volle gang. Ook hier gaat het over de geloofwaardigheid van een overheidsinstelling.

Maakt alleen eten gezond? Wie dat denkt, vergist zich. Echte liefde en lekkere seks dragen vermoedelijk enorm bij aan je gezondheid. Wie zich dus alleen op de eetgoeroe's stort, moet ook eens verder kijken.

Lekker
Op een BBQ kun je echt koken. We zijn dan ook blij dat we BBQ-koning en -kampioen Ralph de Kok bereid hebben gevonden daarover op Foodlog te komen vertellen. Vandaag maakt hij zijn debuut. De oven is vermoedelijk toch geschikter voor de castagnaccio die Florine Boucher bakte. Ook het pocheren van het eitje bij Lucette Fabers keizerlijke asperges blijven we natuurlijk gewoon in een pan op het vuur doen. Maar voor de rest wordt BBQ-en op Foodlog iets op culinaire stand.

Kort
Het nieuws ging meteen als een lopend vuurtje over twitter: als je binnen 5 seconden iets van de vloer oppakt en in je mond stopt, word je daar echt niet beroerd van. Alweer iets tegen voedselverspilling gevonden dus.
Al even opvallend: slow joggen is beter. Hardlopers blijken doodlopers. Ook vervelend nieuws: de opschaling van de landbouw levert nu alweer achterhaalde bedrijven op. Ze zorgen voor de verkrotting van het platteland, vrezen vastgoedboeren. In de Amsterdamse Rode Hoed ging het deze week over bodemboeren en de hotte nieuwe Wageningse professor Pablo Tittonell.

Het Voedingscentrum brengt vermaak
Nieuws Dick Veerman 13 maart 2014 - 10:37
Volgens het Voedingscentrum zijn superfoods bedrog en geldklopperij. Trouw vroeg om een commentaar. Kort samengevat: het Voedingscentrum schiet te makkelijk…
Barbecue-weer!
Nieuws Ralph de Kok 14 maart 2014 - 1:07
Een nieuw geluid op Foodlog: dat van grillmeester en barbecuespecialist Ralph de Kok. Hij zal ons regelmatig trakteren op wetenswaardigheden en smakelijke…
Liefde in je lijf
Nieuws Cécile Janssen 11 maart 2014 - 10:23
Je bent verliefd - je straalt, je danst door het leven en je kunt de hele wereld aan. Vermoeidheid, stress, honger of dorst krijgen geen vat op je. Hoe…
Wetshandhaving: doet de NVWA dat politiek?
Nieuws Dick Veerman 9 maart 2014 - 15:12
Dat is een grimmige vraag in een land dat de overheid als onbetrouwbaar begint te zien. Toch mag hij gesteld worden nu de nasleep van de recall bij runderslachter…
Keizer Augustus: ‘gekookte asperges!’
Nieuws lucette faber
13 maart 2014 - 0:15
Met deze uitzonderlijk zachte winter schieten de asperges de grond uit.…
“We moeten de kaarten opnieuw schudden”
Nieuws Dick Veerman
10 maart 2014 - 1:52
Het systeem van goedkoop eten, industriële ontwikkeling en iedereen naar…
Castagnaccio
Nieuws Florine Boucher
10 maart 2014 - 0:23
Het fraaie voorjaarsweer inspireerde Florine Boucher tot een 'castagnaccio'.…
Alwéér alles gelezen? Word dan eens Foodlog Friend!
Vind je Foodlog belangrijk?
> Word betalend lid!
© Foodlog 2024
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier