De magnetron, microwavekokelaar, staat in menig Nederlands huishouden en dient daar voornamelijk voor opwarming van babyvoeding, het ontdooien van bevroren voedsel en het warm maken van maaltijden uit de supermarkt. Het is een spannend apparaat, maar slecht begrepen en in culikringen geminacht. Ik vraag het hier maar even, waarop is die minachting gestoeld? Vertel, vertel.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@matthijs: ik (ja, ook man) gebruik een braadzak voor asperges. Die gaat dan in de oven. Zelfs boter is niet nodig, hooguit een dropje extra vocht. Als je het nooit eerder hebt geproefd: de intensiteit van de asperge-smaak is "wow", nooit geweten dat dat kon. Het gaat om het gesloten systeem. Dat levert de smaak.
Met de magnetron win je wel tijd, maar win je zelden kwaliteit ten opzichte van andere apparaten.
Omdat ik niks beters te doen heb dan reageren op een post van een paar dagen oud:
Ik (man, ja) gebruik de magnetron voor asperges. Zelfde principe als de venkel van Blumenthal (waar ik 'm ook voor gebruik): insmeren met boter en een paar keer een minuut op de hoogste stand. Dit kun je doen met alle groenten waarvan het kookwater sterk naar de gekookte groente gaat ruiken.
Tuurlijk, mogen ze daarna helpen de andere dingen te proeven?
Kost klauwen met geld, zo'n Tokowijzer. Kasten puilen uit van de produkten die (nog) vergeleken moeten worden. :)
Maar het lijkt me wel eens goed om dezelfde rijst op een paar manieren klaar te maken. Of dat anderen dat mee willen proeven vraag ik me af. Er zijn wel leukere/lekkerdere dingen om te proeven.
Haha, Robin, nu ligt de bal dus bij jou? Gaat Tokowijzer ervoor? :-))) L.