De gastvrijheid binnen zorgorgansiaties moet worden verbeterd. Het Nationaal zorg Onderzoek, uitgevoerd door Foodstep, wijst uit dat 20% van de cliënten ontevreden is over de gastvrijheid. De irritaties van de respondenten hebben betrekking op zaken als een telefoon die niet snel wordt opgenomen, een ongeïnteresseerde houding van receptiemedewerkers of een gesloten receptiedesk rond lunchtijd en in het weekend.
Medewerkers van de restauratieve voorzieningen in zorgondernemingen scoren qua klantgerichtheid een ruime voldoende. Dat staat in schril contrast met de waardering van de maaltijden. De komende tijd moet de verbeterslag worden voortgezet, zodat er verbetering optreedt in de kwaliteit, keuze, presentatie en smaak van de maaltijden.Foodstep voert binnen de horeca- en cateringbranche jaarlijks talloze gasttevredenheidsonderzoeken uit. Een score van 8 is het minimum voor tevreden en terugkerende gasten. Zorgorganisaties moeten ook streven naar een 8 of hoger. Uit het onderzoek blijkt tevens dat de helft van de cliëntraden geen of onvoldoende invloed heeft op het voedsel dat cliënten krijgen voorgeschoteld. Tevens moet meer rekening worden gehouden met de serveerwijze van de maaltijd, want die hangt samen met de gesteldheid van de cliënt.


Bron: Misset Catering met dank aanmkbnet
Dit artikel afdrukken