Tijdens deze WURtalk zullen Rijkelt Beumer (levensmiddelenmicrobioloog) en Saskia van Ruth (voedselauthenticiteit en –integriteit) je meer vertellen over the good, the bad and the ugly van voedsel.

Al vanaf het begin van het leven op aarde zijn er micro-organismen (ook wel microben). In ons dagelijks geven maken we er gebruik van voor onze gezondheid (antibiotica), conserveringstechnieken (conserveren, steriliseren) en om te voorkomen dat we er ziek van worden (hygiëne). Tijdens deze WURtalk behandelt Rijkelt Beumer de reacties van micro-organismen op het handelen van mensen. Hierna wordt besloten wie er slimmer zijn: micro-organismen of mensen.

Saskia van Ruth gaat het hebben over welke factoren maken dat mensen frauderen met voedsel en welke middelen er zijn om jezelf hiervoor te beschermen. Is de consument slachtoffer of de sturende kracht achter deze handel? Of jagen we (onwetend) de vraag naar vervalste producten aan?

Meer informatie
Datum: maandag 6 maart, 19.30 - 21.30 uur
Adres: CineMec Ede, Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede
Toegang: €4,50

Voor meer informatie kun je kijken op de website of de facebookpagina.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.
Dit artikel afdrukken